Počuli ste už o Tecktoniku? Ide o druh tanca prevažne na hudobný štýl electro house, ktorý je založený na kombinácii prvkov z rôznych tanečných štýlov spojených s elektronickou hudbou a s hip-hopom.

Tento štýl síce môže trocha pripomínať "epileptický záchvat", pri pohľade na takto tancujúceho môžete mať niekedy pocit, že za chvíľu bude potrebovať bandáž, ale v skutočnosti sa jedná o kombinovaný pohyb dolných a horných končatín, ktorý sa seba nenásilne nadväzuje a vytvára tak efektné tanečné pohyby. Prezentáciu hudby zabezpečujú kvalitné hudobné nástroje, ktoré môžete nájsť aj na ehudobniny.sk.

Tanečné pohyby môžu byť doplnené rôznymi tanečnými prvkami, ktoré si môže tanečník vytvárať aj sám. Tento štýl vychádza predovšetkým z punkovej módy s futuristickými prvkami a gotickými úšesmi. Ďalším charakteristickým znakom tohto štýlu sú aj neónové farby na tričkách.

Kde vznikol Tecktonik?

Korene má vo Francúzsku, konkrétne v Paríži v roku 2000. Partia mladých ľudí sa vtedy inšpirovala belgickým technom a začala tancovať svoje zostavy v miestnych kluboch, najmä v klube Metropolis, ktorý je dodnes považovaný za klubovú kolísku Tecktoniku. Neskôr sa tento štýl začal šíriť aj do ďalších krajín Európy, napríklad do Belgicka, Holandska či Nemecka a stále populárnejší je aj u našich českých susedov.

V roku 2008 sa oficiálne dostal aj na Slovensko, kde partia chalanov založila svoj prvý "Tecktonik On Line Club" v Lučenci. Stále sa šíri vzrastajúcim tempom, a to najmä vďaka podpore klubov, ktoré organizujú party v tomto štýle, či jednoducho prostredníctvom tvorby web stránok alebo internetových portálov.

Podľa niektorých predstavuje tento štýl zmes rôznych tanečných štýlov a rôznej hudby. Myslia si, že veľa nového dnes už vymyslieť nejde, tak zastávajú názor, že je dobré skombinovať osvedčené techniky a vybrať z nich to najlepšie.

Článok je plateným PR a obsahuje reklamné odkazy.