Otec synthpopu sa vracia na scénu naozaj vo veľkom štýle. Napriek tomu, že už 30 rokov nevydal žiadny album, dostáva sa do celého marketingového procesu celkom slušne. Novinku, ktorú vydá už o dva týždne, propaguje vskutku svojsky. Každú ukážku sprevádza v albumovom teaseri iný tanec.

Už len dva týždne chýbajú do jedného z najväčších hudobných návratov tohto roka. Taliansky skladateľ producent a dídžej Giorgio Moroder, ktorý bol v 70. rokoch priekopníkom používania syntetizátorov v tanečnej hudbe, vydá 12. júna nový album Déjà Vu. Novinka 75-ročného hudobníka obsahuje spolupráce s Kylie Minogue, Siou, Britney Spears a inými. K prvým dvom menovaným už predstavil videoklipy, teraz ponúka zaujímavý vizuál aj k ochutnávke celého albumu.

Takmer päťminútové video obsahujúce úryvky jednotlivých skladieb nazval Déjà Vu (Album Megamix). Zobrazuje dvoch tanečníkov - muža a ženu, ktorí si počas každého kúsku "strihnú" vždy inú tanečnú figúru. K tomu ešte tvorcovia pridali rôzne "matrixovské" efekty. Po tom, ako kreativita z obyčajných hudobných videoklipov prešla do lyric videí, tak možno stojíme na prahu nového trendu - originálnych ochutnávok albumov.

 
Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/GiorgioMoroderOfficial

Súvisiaci interpreti: Giorgio Moroder