Fanúšikovia legendárnej kapely The Beatles si môžu pozrieť nový videoklip k akustickej verzii piesne While My Guitar Gently Weeps. O réžiu novinky sa postarali Dandypunk, Andre Kasten a Leah Moyer. Klip nakrúcali v lasvegaskom hoteli Mirage a na ďalších miestach v Nevade.

Pieseň While My Guitar Gently Weeps, ktorej autorom je gitarista George Harrison, pôvodne vyšla v roku 1968 na slávnom eponymnom dvojalbume, známom ako The White Album (Biely album). Vo videu však použili orchestrálnu verziu skladby, v ktorej je autorom sláčikových aranžmánov producent George Martin označovaný za "piateho člena" The Beatles. Zomrel v marci tohto roka vo veku 90 rokov.

Nový umelecký videoklip zverejnili na počesť desiateho výročia uvedenia predstavenia The Beatles Love kanadského zoskupenia Cirque du Soleil, v ktorom znelo viacero nesmrteľných hitov slávnej štvorky. Hudba zo svetovo úspešnej šou vyšla v roku 2006 na albume Love. Vo videoklipe sa predstavila tanečníčka Eira Glover. Efekt tancujúcej kreslenej postavy nebol vytvorený na počítači, ale prostredníctvom špeciálnej projekcie zvanej projection mapping.


The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes ich hudobní kritici považujú za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela má na konte desať cien Grammy, vrátane ocenenia za celoživotný prínos. Formácia získala aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Skupina pôsobila do roku 1970, potom sa jednotlivých členovia venovali vlastným projektom. Speváka a gitaristu Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman a gitarista George Harrison v roku 2001 podľahol rakovine. Zvyšní členovia, Paul McCartney (basgitara, spev) a Ringo Starr (bicie) sú stále hudobne aktívni.

TIP: Pozrite si trailer nového dokumentu o The Beatles

Zdroj: SITA (Nme.com, archív) + Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: The Beatles