Anita Soul, známa najmä interpretáciou skladby 'Láska' či účinkovaním v niekoľkých televíznych šou, priviedla do života svoj dlho očakávaný rovnomenný debut v bratislavskom Fashion Clube. Honosný večer, ktorý si nenechali ujsť známe tváre slovenského šoubiznisu ako Robo Opatovský, Igor Kmeťo st. či Ibrahim Maiga, sa niesol v znamení noblesy a Hudba.sk pri tom nesmela chýbať.

"V prvom rade by som rada predstavila mojich najmilších, bez ktorých by toto CD vzniknúť nemohlo," boli prvé slová Anity, ktorá i takýmto spôsobom vzdala hold svojej sprievodnej kapele v zaujímavom zložení.

Jej členmi sú totiž poprední slovenskí inštrumentalisti, konkrétne Michal Bugala (gitara), Juraj Griglák (basgitara), Eugen Vizváry (klávesy) a Martin Valihora (bicie). Skúsená hudobnícka zostava ponúkla krátku ukážku v podobe niekoľkých piesní i všetkým prítomným hosťom, v poslednej časti doplnenou duetom so spevákom a producentom Tomim Popovičom 'Chýbaš'. Práve Tomi, ktorý sa v súčasnosti pripravuje na svoje turné po Japonsku, je autorom spomínanej skladby označenej ako druhý singel.


Anita Soul & Tomi Popovič: 'Chýbaš' (Live @ Fashion Club, Bratislava, 2009)

Aj napriek očakávaniam viažúcim sa ku nedávnemu krstu 'Vianočného albumu' Roba Opatovského sa predpoklady veľkej väčšiny fanúšikov nesplnili a samotného aktu sa ujal majiteľ Fun Rádia – Boris Kollár. "Anita ma najprv očarila ako žena, ale po tom, čo som si vypočul jej album, ma očarila aj jej hudba," podotkol na margo debutovej platne známy milionár. "Som rád, že naše rádio hrá tieto piesne a dúfam, že tomu tak bude i v budúcnosti," dodal ešte čerstvý, teraz už šesťnásobný otec, tesne predtým, než album pokrstil pravým šampanským.



Večer, ktorým prítomných sprevádzala známa moderátorka a partnerka Tomiho Popoviča, Barbora Rakovská, sa i naďalej niesol v znamení príjemnej atmosféry a elegancie dotváranej prítomnosťou už spomínaných hostí. Anita Soul, vlastným menom Bertóková, sa už teraz pripravuje na natáčanie videoklipu a na nadchádzajúce jarné turné po slovenských mestách, kde by rada predstavila svoje "čerstvo narodené" hudobné dieťa i širokej verejnosti.

Text: Miroslav Meňhert
Foto & video: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Anita Soul