Americká kapela KISS potvrdila meno špeciálneho hosťa svojho pražského koncertu. Fanúšikom sa 8. júna v O2 Aréne predstaví superskupina The Dead Daisies. Aj vďaka hviezdnym muzikantom a pekne ostrým živým koncertom poslucháči po celom svete objavujú kapelu, ktorá vracia späť rock'n'roll.

Hudobný kolektív The Dead Daisies tvorí stále sa meniaca zostava, ktorá obsahuje niektorých z najlepších rockových hudobníkov na svete. Medzi nimi sú Richard Fortus (Guns N' Roses, The Psychedelic Furs), Dizzy Reed (Guns N‘ Roses, Hookers a Blow), Darryl Jones (The Rolling Stones), Charley Drayton (The X-pensive Winos, The Cult), Jon Stevens (Noiseworks, INXS), Brian Tichy (Ozzy Osbourne, Billy Idol), David Lowy (Red Phoenix, Mink), John Tempesta (The Cult, Rob Zombie), Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake), John Corabi (Motley Crue, RATT), Alex Carapetis (Julian Casablancas + Voidz, Nine Inch Nails), Bernard Fowler (Rolling Stones) či Frank Ferrer (Guns N' Roses, Psychedelic Furs).

Austrálsko-americká superskupina vznikla v roku 2012 a na debutový album nenechala rockových fanúšikov dlho čakať. Vyšiel pod eponymným názvom v roku 2013 a kapela ho podporila koncertovaním po celom svete, pričom predskakovala aj kapelám ako ZZ Top či Aerosmith na ich austrálskych turné. Alice In Chains a Jane's Addiction si ich zase vybrali ako hostí na kanadsko-americké turné. Skupina sa nedávno stala prvou rockovou kapelou, ktorá vystúpila v kubánskej Havane od momentu, kedy americký prezident Barack Obama a jeho úrad v decembri 2014 opäť nadviazali diplomatické vzťahy s týmto karibským štátom.

The Dead Daisies v súčasnosti nahrávajú nový album. V štúdiu sa stretli Marco Mendoza, Dizzy Reed, David Lowy, Richard Fortus, John Corabi a Jackie Barnes. Vydanie očakávanej kolekcie je stanovené na tohtoročný jún, takže na koncerte KISS možno budete v podaní hviezdami nabitej predkapely počuť aj čerstvé novinky.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Petr Novák z Live Nation Czech Republic.

Súvisiaci interpreti: Kiss