Inteligentný a emotívny, no zároveň tanečný. Taký je nový singel nemeckej elektronickej superkapely Moderat s názvom Bad Kingdom, ktorý dokonale spája prvky popu a súčasnej klubovej hudby. Novinka, ku ktorej vznikol nemenej zaujímavý klip, predznamenáva očakávaný druhý album formácie.

Berlínska superkapela Moderat je spojením dua Modeselektor a hudobného vizionára Saschu Ringa známeho na pod menom Apparat. Ich eponymný debut z roku 2009 patrí medzi to najlepšie, čo v elektronickej hudbe za posledné roky vzniklo. Novinka s jednoduchým názvom II vyjde 2. augusta na vlastnom labeli Modeselektoru Monkeytown Records. V základnej verzii bude obsahovať jedenásť nových trackov, v deluxe edícii so špeciálnym bookletom ešte o jeden viac. Trojica hudobníkov na albume pracovala približne pol roka a tvrdia, že za ten čas "zostarli asi o desať rokov" a nevideli "žiadne slnko ani denné svetlo".

O vizuálnu stránku projektu sa aj tentokrát stará spriaznený kolektív dizajnérov a VJov Pfadfinderei, vďaka ktorému je vizuálna identita Moderatu spojená s ilustráciami v komiksovom štýle. V novom videu Bad Kingdom ju dotiahli do dokonalosti. Originálny videoklip podľa tvorcov rozpráva príbeh mladého Brita v Londýne v roku 1966, ktorý sa nechá vtiahnuť do "zlého kráľovstva" podsvetia.

Singel obsahujúci originálnu aj inštrumentálnu verziu skladby vyjde 9. júla digitálne a v limitovanej edícii na 10" vinyle. Tá bude dostupná exkluzívne na webe Moderat.fm a tiež na koncertoch turné, ktoré Moderat odštartujú v deň vydania albumu na londýnskom Eastern Electrics Festivale. V rámci šnúry sa trio predstaví najbližšie pri Slovensku 11. septembra vo viedenskej Aréne.


Tracklist albumu Moderat II:

1. The Mark (Interlude)
2. Bad Kingdom
3. Versions
4. Let In The Light
5. Milk
6. Therapy
7. Gita
8. Clouded (Interlude)
9. Ilona
10. Damage Done
11. This Time

Autor: Patrik Marflák
Foto: Pfadfinderei