Jedna z najúspešnejších elektronických formácií Swedish House Mafia koncom júna oznámila, že tento rok ukončuje svoju koncertnú činnosť. Po rozlúčkových vystúpeniach v Británii a na Ibize odohrá na jeseň ešte dva koncerty - v Las Vegas a doma v Štokholme. Predstavila tiež rozlúčkový singel.

Producentské trio v zložení Axwell, Steve Angello a Sebastian Ingrosso v polovici júla na obrovskom koncerte v britskom Milton Keynes Bowl odpremiérovalo nový singel Don't You Worry Child. Euforická pieseň by sa mala objaviť na pripravovanom druhom, a zrejme aj poslednom, albume Swedish House Mafia. Hosťuje v nej spevák John Martin, ktorý s formáciou spolupracoval už minulý rok na megahite Save the World.

Swedish House Mafia - Don't You Worry Child

Napriek plánom na vydanie nového albumu bol koncert v Milton Keynes posledným vystúpením formácie vo Veľkej Británii. Rozlúčiť sa s ňou prišlo viac než 65-tisíc fanúšikov, čo je najpočetnejšie publikum, pred akým elektronickí hudobníci počas svojej kariéry hrali. Ďalší z rozlúčkových koncertov sa konal v stredu 29. augusta v raji všetkých milovníkov tanečnej hudby na Ibize.

21. septembra, týždeň po oficiálnom vydaní nového singla, sa Swedish House Mafia rozlúči aj s americkými fanúšikmi v Las Vegas. Bodkou za spoločnou kariérou populárneho tria bude trojica vystúpení v rodnom Švédsku. Kuriozitou je, že koncerty vo Friends Arene budú vôbec prvými v Štokholme, kde hudobníci prežili väčšinu svojho života. Nikdy počas existencie projektu (od roku 2008) tam však nevystupovali s plnohodnotnou šou, s akou precestovali už celý svet.

Švédski fanúšikovia sa im odvďačili rekordne rýchlym vypredaním prvého ohláseného koncertu - lístky na koncert 24. novembra sa predalo za 42 minút. Po pridaní druhého vystúpenia 23. novembra sa vstupenky vypredali za 59 minút a vypredaný je už aj tretí koncert, ktorý sa uskutoční 22. novembra. Swedish House Mafia sa tak rozlúči vo veľkém štýle - tri domáce koncerty uvidí vyše 115-tisíc ľudí.

Swedish House Mafia - Save the World

Zdroj: EMI, pm
Foto: EMI