Boom Shaka Laka je názov prvého singla z pripravovanej EP nahrávky producenta a dídžeja Emila a rapera Prezidenta Lourajdera. Dvojicu dopĺňa štandardne rapovo striktný Tono Suchota. Skladbu predstavili spolu s videoklipom ešte v polovici decembra.

"Z lásky k poctivému rapu, z lásky k fish-eye, z lásky k starým klipom Beastie Boys, z lásky k VHS! Štefan Kurilla natočil videoklip k skladbe Boom Shaka Laka spĺňajúc toto všetko. Postprodukciu obrazového materiálu spracoval Mišo Ormoš," hovorí o novinke dvojica Prezident Lourajder a Emil, ktorá už čoskoro na značke ajlavmjuzik v digitálnej forme aj ako vinylový nosič vydá svoje prvé spoločné EP. O finálny zvuk sa stará Tom Karasek alias Gaex.

"Koncom augusta sme si s Hey Emil povedali, že do konca roka spravíme albumík. Chceli sme to spraviť rýchlo a intenzívne, aby sme čo najvernejšie odrazili náladu, myšlienky a pocity tých dní a týždňov. EP sme nazvali EP, ako Emil a Prezident, lebo sme sebestrední. No a prvú hosťovačku nahral sám Vec! Posledný svoj majstrovský kúsok dodal MC Gey, oplatilo sa počkať," hovorí Prezident Lourajder. Nahrávku nakoniec do konca roka vydať nestihli, no ako hovorí, "nakoniec asi aj dobre, lebo toľko ľudí vydáva veci na vianočný trh, že by sa to zbytočne bilo".

Okrem singla, do ktorého prísnou slohou ("rozmýšľal si už, prečo sa cítiš vo svojom živle, keď si hrubý a tvrdý?") prispel Tono S, predstavili Emil a Prezident už aj skladbu s názvom Sobota ráno. Tá vyšla už koncom novembra na kompilácii Ostrov hudby, na ktorej label ajlavmjuzik spolupracoval s ďalšími slovenskými vydavateľstvami.


Hudba.sk informoval Miro Gajdoš z vydavateľstva ajlavmjuzik. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Štefan Kurilla