Robo Opatovský pred štyrmi rokmi nahral Vianočný album. Jeho úspech - vyše 5000 predaných nosičov, ktoré mu priniesli platinovú platňu - ho inšpiroval k natočeniu pokračovania. Vianočný album 2 sa na trhu objaví necelý mesiac pred najväčším sviatkom roka.

"Prvé pesničky sme nahrávali už v lete, dokonca počas tých najväčších horúčav. Vychladil som štúdio, no potom som musel vypnúť klimatizáciu, aby ju nebolo počuť v nahrávke. Teplota však vydržala na normálnej úrovni len chvíľu, podmienky vôbec neboli ideálne," spomína Robo Opatovský.

Vydržať to musela aj Monika Bagárová, ktorá si na Vianočnom albume 2 zaspievala s Opatovským dueto Biela noc. V čase nahrávania oslavovala osemnáste narodeniny, a tak dostala od slovenských muzikantov narodeninové, no tak trochu aj vianočné darčeky – DVD Justina Timberlakea a knihu Slovenských rozprávok.

Jednoduché to však nemala ani skladateľka a producentka Ľubica Čekovská, s ktorou Robo nahral šesť skladieb a v novinke Na vločkách ju prinútil dokonca aj spievať. "Text k nej zložil Vlado Krausz, Ľubica nahrala nádherný klavír, zaranžovala celú kapelu a postarala sa o produkciu."

Na Vianočnom albume 2, ktorý sa na trhu objaví 26. novembra, nájdete v podaní Roba Opatovského aj klasické vianočné piesne Santa Claus Is Comming To Town či Winter Wonderland.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka speváka.

Foto: František Čaník

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský