Na odovzdávaní cien MTV Europe Music Awards, ktoré sa uskutoční 10. novembra v amsterdamskej aréne Ziggo Dome, vystúpi aj americký spevák Bruno Mars. Pridal sa tak k interpretom ako Miley Cyrus, Robin Thicke, Kings Of Leon, Icona Pop, Snoop Dogg, Afrojack, Imagine Dragons, The Killers a Katy Perry.

Držiteľovi ceny Grammy za najlepší mužský popový výkon z roku 2011 sa tento rok mimoriadne darí. Koncom roka 2012 vydal komerčne úspešný a kritikmi oslavovaný druhý album Unorthodox Jukebox, z ktorého po hite Locked Out Of Heaven postupne predstavil ďalšie tri kvalitné single - When I Was Your Man, Treasure a najnovší Gorilla. Vďaka prvým dvom začiatkom roka prepisoval históriu rebríčkových umiestnení, poslednú menovanú skladbu zase predstavil koncom augusta naživo v jednom z najlepších vystúpení na tohtoročných MTV Video Music Awards a pred dvoma týždňami k nej zverejnil aj svoj najnovší videoklip.

V rámci aktuálneho svetového turné sa Bruno Mars minulý týždeň predstavil vo Viedni a už v stredu 6. novembra svoju šou prinesie do pražskej O2 arény. Dôkazom jeho pozície na vrchole súčasnej hudobnej scény je aj potvrdené vystúpenie na budúcoročnom Super Bowle.


Tohtoročným nomináciám na MTV Europe Music Awards kraľujú spevák Justin Timberlake a hip-hopové duo Macklemore & Ryan Lewis. Timberlakea nominovali v kategóriách Najlepší interpret, Interpret s najlepšími vystúpeniami, Najlepšie video (Mirrors), Najlepší look a Najlepší americký interpret. Macklemore & Ryan Lewis zas môžu bodovať v kategóriách Najlepšia pieseň (Thrift Shop), Najlepší nový interpret, Najlepší hip-hopový interpret, Najlepší americký interpret a Najlepší World Stage interpret. Lady Gaga, Justin Bieber, Robin Thicke a Miley Cyrus môžu získať po štyri sošky, kým One Direction a Rudimental nominovali v troch kategóriách. Pozrite si kompletný prehľad nominácií

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Bruno Mars