Najlepším albumom roka 2012 podľa užívateľov hudobného portálu DrownedInSound.com (DiS) je nahrávka Kill for Love od portlandskej elektronickej formácie Chromatics. Jej štvrtú štúdiovku vlani veľmi pozitívne hodnotili napríklad aj Pitchfork Media, Slant Magazine alebo PopMatters.

S odstupom 12 bodov skončila na druhej priečke nahrávka The Seer od newyorskej post-punkovej kapely Swans. Album, ktorý je už dvanástou štúdiovkou skupiny hudobníka Michaela Giru, je podľa Pitchforku piatym najlepším za rok 2012. Na Metacritic dosiahol výborné skóre 87 bodov zo 100 možných. Prvú trojku najlepších nahrávok roka podľa užívateľov DiS uzatvára album Celebration Rock od kanadského rockového dua Japandroids. Jeho druhú štúdiovku vyzdvihol Pitchfork, magazín Spin i portál Consequence of Sound.

Na štvrtom mieste skončili Liars s nahrávkou WIXIW a na päťke je oceňovaný spevák Frank Ocean so štúdiovkou Channel Orange, ktorá je nominovaná aj na Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka. Do top 10 sa s ostatnými nahrávkami zmestili tiež Grizzly Bear, Kendrick Lamar, Sharon van Etten, The Twilight Sad a Cloud Nothings. Len tesne top 10 ušla kapele Deftones, v druhej desiatke sú aj Beach House alebo Django Django.

Podľa redaktorov DiS patria medzi najlepších päť albumov roka nahrávky Tramp od Sharon van Etten, Blondes od Blondes, Kill for Love od Chromatics, The Seer od Swans a WIXIW od Liars.

Prečítajte si: Najlepšie albumy roka 2012 podľa redaktorov Hudba.sk


Najlepšie albumy roka 2012 podľa užívateľov portálu DrownedInSound.com (DiS):


1. Chromatics - Kill for Love
2. Swans - The Seer
3. Japandroids - Celebration Rock
4. Liars - WIXIW
5. Frank Ocean - Channel Orange
6. Grizzly Bear - Shields
6. Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d City
6. Sharon van Etten - Tramp
9. The Twilight Sad - No One Can Ever Know
10. Cloud Nothings - Attack on Memory

Informácie pochádzajú z webovej stránky drownedinsound.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/CHROMATICSBAND

Súvisiaci interpreti: Chromatics