We Love The 90's je názov koncertu, na ktorom v piatok 18. marca v bratislavskej Hant aréne vystúpia hviezdy 90-tych rokov Dr. Alban, Ice MC a Whigfield. Po koncerte bude zábava pokračovať vo forme mega oldies video disco párty až do ranných hodín.

Švédsky hudobník a producent nigérijského pôvodu Dr. Alban sa preslávil fúziou populárneho diskotékového žánra eurodance s rapom, reggae a dancehallom. Odhadovaný celosvetový predaj jeho hudobnej produkcie je viac ako 16 miliónov nahrávok. Medzi najznámejšie hity patria skladby It's My Life a Sing Hallelujah.


Aj raper a hudobník Ice MC dosiahol najväčší kariérny úspech v 90. rokoch. Jeho tri najúspešnejšie skladby z tohto obdobia Think About the Way, It's a Rainy Day a Take Away the Colour bodovali v rebríčkoch po celom svete a spopularizoval štýl rapu zvaný raggamuffin.


Whigfield, vlastným menom Sannie Carlson, je rodáčka z Dánska, už od začiatku svojej kariéry však pôsobí v Taliansku. Jej najslávnejším hitom je skladba Saturday Night, ktorá bola zároveň aj jej prvou pesničkou. K ďalším úspešným singlom patria Another Day, Think of you či Sexy Eyes. Bola súčasťou dvoch pražských mega dance festivalov počas 90. rokov. Pred dráhou speváčky sa venovala modelingu, teraz je textárkou a skladateľkou v spoločnosti Energy productions.


Deväťdesiate roky sú pre mnohých z generácie dnešných tridsiatnikov najobľúbenejším hudobným obdobím. Na svoje si však prídu aj starší návštevníci, Oldies video disco ponúkne videá z 70., 80. a 90. rokov na veľkoplošnej led obrazovke a projekciách umiestnených v celom priestore haly.

Svoju novú podobu návštevníkom koncertu opakovane ukáže Hant aréna (športová hala Pasienky), ktorá za posledné obdobie prešla mnohými zmenami. Fanúšikovia si budú môcť užiť komfortné sedenie na nových sedadlách, bonusom sú novozrekonštruované VIP priestory a nová kaviareň priamo v športovej hale.

TASR informovala marketingová manažérka Petra Slatinská z Asociácie športových klubov Inter Bratislava. Viac sa o podujatí dozviete na webe www.welove90.sk.

Zdroj: TASR (článok bol skrátený redakciou)
Foto: Facebook.com/dralbanofficial

Súvisiaci interpreti: Dr. Alban, Ice Mc