Podľa aktuálneho počasia už najteplejšiemu ročnému obdobiu definitívne odzvonilo, no to nebránilo dvojici populárnych spevákov zverejniť novinku, ktorá iskrí letnou náladou. Samo Tomeček a Celeste Buckingham včera svojich fanúšikov na sociálnych sieťach prekvapili duetom Shoes, ktorý ponúkli spolu s videoklipom plným slnka.

Celeste Buckingham a Samuel Tomeček sú dvojicou, ktorú pred zverejnením novinky čakal asi málokto. Ako však naznačujú aj ich vyjadrenia, raz sa ich hudobné cesty stretnúť museli. Okrem toho, že obaja v minulosti spolupracovali s Majkom Spiritom či Kalim, spája ich aj priateľstvo a láska k hudbe. Ich prvá spoločná skladba sa objaví na Samuelovom albume, ktorý plánuje vydať budúci rok.

"Pri skladbe Shoes som vedel, že je to pesnička pre dvoch spevákov a priznám sa, že Celeste bola moja absolútne prvá a jediná voľba. Obdivujem ju ako speváčku, a zároveň sme si sadli aj ľudsky. Kamarátime sa aj v súkromí, takže k spolupráci prišlo prirodzene. Som veľmi rád, že sa to podarilo zrealizovať a že sme k pesničke natočili aj videoklip," teší sa Samuel Tomeček, ktorého fanúšikovia poznajú okrem SuperStar aj z úspešnej relácie RTVS Milujem Slovensko.

Autorkou anglického textu o "tancujúcich topánkach" (po legínach ďalšia Tomečkova spolupráca venovaná kúsku zo šatníka) je Celeste Buckingham, ktorá sa spolu s Tomečkom a Samuelom Kovácsom podieľala aj na tvorbe hudby. 
"Som veľmi rada, že sa nám so Samuelom podarilo zložiť a naspievať duet. Poznáme sa už dlhšie a potešilo ma, keď ma oslovil na spoluprácu," prezradila Celeste.


Celestin rok spoluprác, Samuelov prvý ženský duet

Rok 2017 sa v prípade Celeste nesie v znamení duetov. Po úspešnej skladbe s Kalim a Petrom Panom Alica z ríše divokých a titulnej piesni k filmu Bajkeri s Adamom Mišíkom One Life je spolupráca s Tomečkom už jej treťou tohtoročnou spoluprácou. "Tento rok mám takzvaný duetový a spolupráca so Samuelom je vhodným doplnením pestrosti mojich duetov. Každý z chlapcov, s ktorými som tento rok spolupracovala, je iný, z inej hudobnej sféry a o to viac ma to baví," vysvetlila Celeste.

Zaujímavosťou je, že v Samuelovom prípade je Shoes vôbec prvým duetom so speváčkou. "
Celeste mala podmienku, aby skladba bola v anglickom jazyku a aby to nebola balada. Taktiež sme sa dohodli, že ma bude v štúdiu koučovať v angličtine," prezradil Samuel. "Ja som rád, pretože sa mi páčia ženy, ktoré majú pevnú ruku. Dúfal som, že so mnou nebude mať veľa práce, a myslím, že nakoniec sme to obaja zvládli. Teším sa, že sme si pesničku napísali sami, pretože vyjadruje nás oboch - môj aj jej svet." 

Celeste Buckingham a Samuel Tomeček Zdroj: Miňo Debnár

O videoklip sa postaral Michal Nemtuda so svojím A-Teamom, s ktorým Samuel spolupracoval prvýkrát. "Bolo to pre mňa jedno z najpríjemnejších nakrúcaní, aké som kedy zažil," priznáva spevák, ktorému talentovaného režiséra odporučila Celeste. "Na základe predchádzajúcich skúseností som oslovila Michala s celým tímom, pretože sme nakrúcali dva a pol dňa a vedela som, že chceme mať nielen výborný výsledok, ale aj príjemné nakrúcaniem," dodala.

Zábery do sviežeho klipu s letnou atmosférou vznikali v Banskej Štiavnici, v Jasnej a na Donovaloch. "Ja osobne som si natáčanie veľmi užíval, na pľaci sa stretla super partia ľudí, ktorá sa prišla baviť a zároveň pracovať. Počasie sme mali výborné. Chcem sa, samozrejme, poďakovať celému tímu, ktorý tam bol, všetci boli profi," dodal na záver režisér Michal Nemtuda, ktorý pri natáčaní spolupracoval s Adrianom Kutným a Borisom Beharkom.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Andrea Pivarčiová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Miňo Debnár

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham, Samuel Tomeček