Päť minút kontroverzného a dramatického príbehu sa rozhodli natočiť britskí Hurts k novému singlu Blind. Vo videu, v ktorom sa z mužského dua objavil len spevák Theo Hutchcraft, dominuje dej zmyselného páru závislého na láske podfarbený zábermi, aké sme v klipoch Hurts ešte nevideli.

Ulicami španielskej Malagy znela začiatkom marca clivá skladba Blind, ku ktorej tu práve vtedy točili Hurts obrazové stvárnenie svojho druhého singla z albumu Exile (recenzia). Pomocou režiséra vystupujúceho pod umeleckým menom Naz vytvorili vskutku zaujímavé dielo. Hlavnú úlohu spolu s Theom si strihla mladá britská herečka a modelka Kimberley Marren.

Zvodná blondínka a spevácky elegán tvoria na obraze pár, ktorý prepadáva ľudí a kradne im dávky lásky v "Amorových šípoch". Realistické zobrazenie "narkomanov" po dávke romantickej extázy však napokon končí tragicky. A aby toho nebolo málo, Hurts nám v prepracovanom videoklipe servírujú aj dráždivé zábery mileneckej dvojice, čo v ich doterajších počinoch nebolo zvykom. Zobrazenie je však veľmi vkusné a iba podčiarkuje myšlienku vážneho deja.


Dráma aj pri natáčaní, zasahovali lekári 

Priam tragikomicky vyznieva situácia, ktorá sa stala počas nakrúcania jednej zo scén do videoklipu. Nechýbalo veľa a spevák Theo Hutchcraft by na vlastnej koži prežil to, o čom v piesni tak úpenlivo spieva – slepotu. Nešťastne sa totiž pošmykol a spadol zo schodov, pričom tvárou narazil do kovovej brány. "Doktor mi povedal, že ešte pol centimetra a prišiel by som o oko. Bolo to úplne hrozné. Anestéza mi nezabrala, takže som pri zašívaní cítil každý steh. Ale povedal som si, že točíme video, tak poďme na to. Modrina a stehy tomu dodali viac drámy," vyjadril sa.

Približne v polovici klipu tak môžeme vidieť autentické zábery zranenia spevákovho pravého oka. Čo však vo videu prekvapivo nevzhliadneme ani na okamih, je druhá polovica dua Adam Anderson. Už teraz sa na Youtube stránke hromadia odkazy s hlavnou otázkou: "Kde je Adam?" Pravdepodobnou odpoveďou je zrejme postup pri postprodukcii. Tvorcovia si možno uvedomili, že zábery keyboardistu a zároveň gitaristu kapely by rozbili dejovú líniu videa a logicky by doň nezapadli. Manchesterskú dvojicu vcelku si tak fanúšikovia môžu užiť najbližšie pri koncertnom prevedení, ktoré tento mesiac v rámci akcie Electronic Beats poteší aj slovenských nedočkavcov. 

Prečítajte si: Hurts predstavia nový album aj v Bratislave!

Autorka: Michaela Žureková (zdroj: NME.com)
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Hurts