Pieseň s ľahkou letnou melodikou s názvom Znova a znova, ktorá otvára už osemnástykrát štúdiový album Petera Lipu Dobré meno, dostala aj svoju vizuálnu podobu. O čierno-biely videoklip sa postaral Braňo Gotthardt, ktorý stojí za scenárom aj réžiou klipu.

"Znova a znova má taký letný odľahčený nádych, je ľahko roztancovaná a nám prišlo vhodné ju použiť ako singel a nechať ju obdariť aj obrázkami," vraví Peter Lipa, ktorý zo svojej albumovej novinky už zverejnil singel Motýľ  aj s videoklipom.  

"Ten je v úplne inom hudobnom móde. Znova a znova je taký protipól. Príde mi to tak dobre, poslucháč vlastne dostane vizuálnu ochutnávku z CD hneď v dvoch rôznych polohách. Klipy mám rád, pretože dávajú skladbe ďalší rozmer," hovorí Peter Lipa. Videoklip bol natočený podľa scenára Braňa Gotthardta, ktorý sa ujal aj réžie.


Nový album Petra Lipu Dobré meno obsahuje trinásť pôvodných piesní, ktoré vznikali v priebehu posledných dvoch rokov. Prezentujú rôznorodú produkciu a tiež totálne nasadenie všetkých hudobníkov. Nahrávalo sa v štyroch bratislavských štúdiách. Ako hosť sa na albume objavila slovenská speváčka Zuzana Mikulcová v duete Nenápadný nápad.

Rovnako, ako pri predchádzajúcich lipových albumoch, je aj tu kladený veľký dôraz na texty. Dlhodobá spolupráca s kvalitnými textármi, ako je Milan Lasica, Vlado Krausz alebo Rudo Rusiňák, pomohla Lipovi vykryštalizovať hudbu, ktorej základným kameňom je blues, ale nechýbajú R&B, groove, jazz alebo šansón.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Pavel Turner. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Jakub Gulyáš

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa