Namiesto legendárnej britskej kapely včera v záhrade zámku Slavkov u Brna "koncertovala" obloha. Ešte pred plánovaným začiatkom vystúpenia Deep Purple usporiadatelia z pódia oznámili, že sa blíži búrka a fanúšikovia by sa mali ukryť. Po spustení lejaku nastala panika, už dnes večer si však nepríjemný zážitok môžu fanúšikovia vynahradiť.

"Koncert sa uskutoční od 20:00 na rovnakom mieste, areál bude otvorený od 17:00. Vstupenky zostávajú v platnosti na nový termín," informovala včera večer krátko po náhlom zrušení koncertu usporiadateľská agentúra Live Nation.

Ako informuje portál Veslavkove.cz, v areáli sa včera na koncert Deep Purple tešilo približne 12-tisíc ľudí. Stihli si však užiť len vystúpenia predkapiel, vrátane brnianskej legendy Progres 2. Napriek predpovediam, podľa ktorých sa mala víchrica s dažďom južnej Morave vyhnúť, prišla smršť práve v čase, kedy mali na pódium vybehnúť britskí muzikanti. Krátko predtým organizátori varovali fanúšikov, ktorí sa rozpŕchli do svojich áut, do krytých častí zámku a miestnych reštaurácií, ale aj pod stromy. Podľa zúčastnených vládla v areáli aj na parkoviskách a cestách panika, našťastie však podľa českých médií nie je známe, že by sa niekto zranil.

Búrka v Slavkove u Brna možno slovenským fanúšikom pripomenula bratislavský koncert Carlosa Santanu spred piatich rokov, ktorý sa taktiež konal na dvakrát. Najskôr vo štvrtok 26. júna, kedy búrka vyhnala zúčastnených z futbalového štadiónu Pasienky, potom už aj s koncertom, na ktorý si fanúšikovia museli kvôli nabitému programu Santanovho turné počkať tri dni.

Zdroj: Live Nation, Veslavkove.cz, archív Hudba.sk
Foto: Live Nation

Súvisiaci interpreti: Deep Purple