Album 21 (2011) od anglickej speváčky Adele je necelý rok po vydaní najpredávanejšou nahrávkou 21. storočia vo Veľkej Británii. Od januára do decembra sa z nej predalo 3,4 milióna kópií, čím 23-ročná speváčka pokorila zosnulú hviezdu Amy Winehouse. Práve ona bola doteraz rekordmankou v rebríčku najpredávanejších albumov v krajine a to zásluhou jej druhej štúdiovky Back to Black (2006).

Adele vydala z albumu 21 zatiaľ tri single - Rolling in the Deep, Someone Like You a Set Fire to the Rain. Okrem úspešnej druhej štúdiovky má na konte aj debut s názvom 19 (2008) a len pred niekoľkými dňami uviedla na trh svoje prvé live DVD s názvom Live At The Royal Albert Hall, ktoré obsahuje 17 skladieb.

Aktuálne je speváčka nominovaná na Grammy a to až v šiestich kategóriách vrátane troch najprestížnejších - Album roka (21), Nahrávka roka (Rolling in the Deep) a Skladba roka (Rolling in the Deep).

Adele sa v súčasnosti zotavuje po operácii hlasiviek, pre ktorú zrušila začiatkom novembra všetky vystúpenia do konca roka. Dvadsaťtriročnú hviezdu operovali v Massachusetts General Hospital v Bostone. Rodáčka z londýnskeho Tottenhamu musela pre problémy s hlasivkami už začiatkom októbra zrušiť tretiu sériu koncertov v Severnej Amerike v rámci svojho svetového turné s názvom Adele Live.

Adele - Live At The Royal Albert Hall DVD (trailer)
 Informáciu zverejnila webová stránka gigwise.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Matt Sayles