Debut najúspešnejšieho Slováka v poslednom ročníku SuperStar Itcha Pčelára a jeho kapely Jamestown - Divadlo bláznov - je už oficiálne na svete. Na hudobný trh ho spoločne odprevadila celá kapela za podpory krstného otca Mareka Rakovického a množstva priateľov. Album bol pokrstený netradične - vo vani.

Rolu krstného otca zverila mladá skupina svojmu producentovi Marekovi Rakovickému, ktorý je zároveň spevákom skupiny Lavagance. "Je to človek, ktorý dal nášmu albumu takú symbolickú bodku, ktorú potreboval. My sme priniesli len pesničky. Bez tej jeho bodky by výsledok nemal ten šmrnc, ktorý má," privítal Itcho Pčelár na pódiu krstného otca.

"Ja by som sa chcel poďakovať za to, že som sa mohol ako producent podieľať na tomto skvelom albume. Od prvej pesničky som vedel, že toto bude mať veľmi silný dopad na slovenskú hudobnú scénu a že Jamestown si svojou hudbou našiel dieru na našej scéne," potešil producent svojich zverencov úprimnými komplimentmi. "Albumu by som chcel popriať, aby mu narástli veľmi veľké krídla, veľké svaly, aby mal veľmi ďaleký rozlet, aby sa dostal do každej domácnosti, minimálne na Slovensku a v Čechách a aby sa dobre predával, pretože je to vynikajúci album," dodal.

Za krstiaci nástroj bol zvolený proteínový prášok, keďže členovia kapely i krstný otec sú nadšení športovci. Najväčším prekvapením krstu sa však napokon stala vaňa, v ktorej samotný slávnostný akt prebiehal. Ako Itcho vysvetlil, jedna zo skladieb na albume má názov Vaňa, preto sa s kapelou rozhodli pre menšiu krstovú recesiu.

Prečítajte si viac o albume Divadlo bláznov a videoklipe Rieka


Informácie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová zo Soul For Show.

Foto: Peter Jurík