Speváčka Anna Veselovská, ktorá vlani skončila druhá v súťaži Hlas Česko Slovenska, načasovala predstavenie nového singla na obdobie tesne po vyvrcholení SuperStar. Možno náhoda, možno nie, v každom prípade príjemne prekvapila piesňou, ktorá môže v dnešnej dobe povrchných hitov chytiť poslucháčov za srdce.

"Vidíme sa lepší ako sme," tvrdí speváčka Anna Veselovská vo svojom novom singli, ktorý je ochutnávkou debutového albumu s názvom 10 rozdielov. Nahrávka s jedenástimi skladbami vyjde vo vydavateľstve Universal Music v júni, teda rok po skončení spomínanej súťaže, v ktorej sa zviditeľnila. Na víťazku Ivannu Bagovú a jej narýchlo zbúchaný album Oheň v duši (2012) si už dnes sotva niekto spomenie, svoje šance na úspech v podstate pochovala hneď prvým singlom I'm Not Dancing On My Own s groteskným videoklipom. Naproti tomu Veselovská sa nikam neponáhľala a s výnimkou singla Na ceste, ktorý predstavila už počas súťaže, o nej nebolo veľmi počuť.

Počas tejto odmlky však mladá speváčka vôbec nelenila a svedomito pracovala na svojom debute. Zaujímavou informáciou je, že ho Rytmusova zverenkyňa v Hlase nahrávala v štúdiu Valec pod dohľadom Ivana Táslera. "Keď som prišla do štúdia, mala som pocit, ako keby sme sa už roky poznali. Ivan ako hudobný profesionál mi vôbec nedal pocítiť, že som začínajúca. Musím povedať, že dobre varí a má veľký zmysel pre humor. Boli okamihy, keď sme pre smiech nemohli pokračovať v práci," prezradila Anička.

Uplakane o siedmich hriechoch

Samotný singel ukazuje, že Veselovskej tvorba rozhodne nebude pre každého. Do spevu vložila množstvo emócií, miestami znie až príliš uplakane, ale započúvať sa určite oplatí. "Pieseň Lepší ako sme je v podstate o siedmich hriechoch – pýcha, lakomstvo, smilstvo, závisť, obžerstvo, hnev, lenivosť. Vieme, že zhrešíme, že môžeme danú situáciu riešiť inak, ale pretože sa hriechom ľahko podlieha, uspokojujú nás, väčšina z nás im podľahne, čo z nás robí ľudí hľadajúcich svetlo v čiernej tme," predstavila tému nového singla Anna Veselovská.

Hudbu zložila samotná speváčka, o text skladby sa postaral známy slovenský textár Vlado Krausz. "Niekedy sa stane, že interpret sa nestotožní s textom, ktorý mu poskytnú. To však nie je môj prípad. Vlado mi hovorí z duše. V texte dokonale vystihol to, čo sama cítim. Iróniou toho všetkého však je, že som s ním nikdy nebola v kontaktne a doteraz sme sa osobne nestretli," dodala.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Veronika Dvorská z vydavateľstva Universal Music. Text bol doplnený a upravený autorom.

Autor: Patrik Marflák
Foto: Patrik Gluchowski - Facebook.com/annaveselovskaofficial

Súvisiaci interpreti: Anna Veselovská