Minulú nedeľu sa udeľovali Radio_Head Awards, na ktorých spomedzi šestice nominovaných hip-hopových interpretov bodoval iba Vec. Legendárna formácia Názov Stavby sa zas chystá na svoje posledné turné. Na zámorskej scéne sme sa opäť dočkali množstva nových videí, ktoré predstavili napríklad Big Boi, Demigodz alebo Ill Bill.

Vec mal v tomto ročníku Radio_Head Awards až šesť nominácií v piatich kategóriách, nakoniec si odniesol dve ceny, keď  triumfoval so štúdiovkou Stereo Farbo Slepo v kategóriách Hip-Hop/Rap/R&B a Album roka - poslucháčska cena. Po prevzatí druhej ceny Vec v sprievode kapely Korben Dallas uzavrel program večera singlom Placebo. Viac o odovzdávaní Radio_Head Awards si môžete prečítať TU.

Skupina Názov Stavby vyrazí koncom marca na avizované posledné turné, v rámci ktorého sa predstaví v Košiciach (30. 3.), Bratislave (5. 4.), Žiline (6. 4.), Nitre (12. 4.) a Brne (13. 4.). Brány klubov sa otvoria vždy o 20:00, koncerty by mali odštartovať o polnoci. Formácia vznikla v roku 1998 ako zoskupenie dvoch bratislavských skupín - L.U.Z.A. a Drvivá Menšina. V roku 2000 vyšlo demo LúzaDrviváMenšina, o tri roky neskôr nasledoval jediný štúdiový album Reč Naša. Zostavu skupiny tvorí šestica Čistychov, Slipo, DJ Hajtkovič, Šegy 100, DNA a Bacil. Väčšina z nich má v súčasnosti vlastné projekty.

Hudobné novinky

Big Boi vydal v decembri svoju druhú sólovku Vicious Lies And Dangerous Rumors, ktorá patrí k tomu najlepšiemu, čo rok 2012 ponúkol. Člen Outkast sa teraz rozhodol nakrútiť k nej ďalší klip, pričom voľba padla na vynikajúcu skladbu Apple Of My Eye.

Big Boi - Apple Of My Eye

Kid CuDi predstavil tretiu skladbu zo svojho pripravovaného albumu Indicud, ktorý vyjde 23. apríla. Ide o vec s názvom Immortal, ktorú si Cudder aj sám produkoval.

KiD CuDi - Immortal

Formácia Demigodz v zložení Apathy, Celph Titled a Ryu sa konečne dokopala k nahratiu debutového albumu s názvom Killmatic. Ten vyšiel v utorok a obsahuje aj bombu Worst Nightmare v produkcii DJa Premiera, ktorá sa dočkala tiež vizuálneho spracovania.

Demigodz feat. Blacastan, Esoteric & Motive - Worst Nightmare

Ďalšou skladbou v produkcii Premiera, ku ktorej vzniklo nedávno video, je World Premier z albumu The Grimy Awards. Ten má na svedomí Ill Bill, známy z formácií Non Phixion alebo La Coka Nostra.

Ill Bill - World Premier

Ghostface Killah predstavil druhú ochutnávku zo svojho pripravovaného albumu Twelve Reasons To Die, o ktorom sme písali už pred dvoma týždňami. Vtedy sme mali možnosť vypočuť si vec The Rise Of The Ghostface Killah, dnes tu zas máme dvojskladbu The Sure Shot (Parts 1 & 2). Twelve Reasons To Die kompletne v produkcii Adriana Younga vychádza 16. apríla.

Ghostface Killah - The Sure Shot (Parts 1 & 2)

Príjemné južanské collabo si pre nás prichystali mladík Big K.R.I.T. a veterán Bun B z legendárnych UGK. Výsledkom ich spolupráce je skladba Shine On, ktorú K.R.I.T. aj produkoval.

Big K.R.I.T. feat. Bun B - Shine On

Asher Roth si síce dáva so svojím druhým albumom poriadne načas, fanúšikov však aspoň pravidelne zásobuje novými skladbami a videami. Tentoraz sa rozhodol zverejniť klip ku kratšej záležitosti s názvom Turnip The Beet.

Asher Roth - Turnip The Beet

O mladom austrálskom producentovi menom Kid Tsunami bola reč už minule, keď nakrútil video so Seanom Priceom k skladbe Bang Exclusive. Najnovšie si zas prizval štvoricu veteránov Buckshot, Chubb Rock, Pharoahe Monch a Jeru The Damaja, s ktorými spáchal vec The Chase.

Kid Tsunami feat. Buckshot, Chubb Rock, Pharoahe Monch & Jeru The Damaja - The Chase

Ruste Juxx a producent The Arcitype pokračujú s nakrúcaním videí k ich spoločnej vlaňajšej štúdiovke V.I.C. (Victorious Impervious Champions). Ako tretia v poradí sa dočkala klipu vec Stand Strong s hosťujúcou Sarah Miller.

Ruste Juxx & The Arcitype feat. Sarah Miller - Stand Strong

Na záver si dáme niečo pomalšie v podaní Cee Lo Greena. Člen Goodie Mob pripravuje nový sólový album s názvom Cee Lo Green... Is Everybody's Brother a prvou ochutnávkou z neho je pieseň Only You, v ktorej mu sekunduje Lauriana Mae.

Cee Lo Green feat. Lauriana Mae - Only You

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Stanislava Karellová

Súvisiaci interpreti: Vec