Londýnska elektronická formácia Rudimental dobyla so svojou debutovou štúdiovkou Home (2013) britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú hity Feel The Love (feat. John Newman) a Waiting All Night (feat. Ella Eyre), ktoré sa oba dostali na vrchol singlového UK Chartu.

Kvarteto v zložení Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor a DJ Locksmith sa v lete predstaví aj na festivale BA City Beats, ktorý sa bude konať 20. a 21. júna v Bratislave. Prečítajte si viac

Čerstvou novinkou formácie Rudimental, ktorej primárnym žánrom je drum&bass, je videoklip ku skladbe Baby, v ktorej hosťuje speváčka Sinead Harnett a spevák MNEK. Pieseň ukazuje energickú partičku pre zmenu v pohodovom housovom štýle. Videoklip k singlu Waiting For The Night, ktorý doznieva na začiatku nového klipu, si môžete pozrieť na konci článku.


Briti vytlačili z prvej priečky kanadského speváka Michaela Bublého so štúdiovkou To Be Loved (2013), ktorej patrí aktuálne druhá priečka. Naopak posun o jedno miesto nahor zaznamenala speváčka Pink s albumom The Truth About Love (2012). Polepšila si aj Emeli Sandé s nahrávkou Our Version Of Events (2012), ktorá sa posunula z päťky na štvorku. Z trojky na päťku klesol americký raper, spevák a člen skupiny The Black Eyed Peas will.i.am so štvrtou sólovkou #willpower (2013).

Najvýraznejšie si tento týždeň polepšil britský folk-rockový hudobník Passenger s albumom All The Little Lights (2012), ktorý poskočil z 25. miesta až na šieste. Do top 10 sa okrem Rudimental dostala ešte jedna novinka, je ňou nahrávka Before I Sleep (2013) speváčky Bo Bruce na desiatke.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 albumového a singlového UK chartu

Daft Punk obhájili prvenstvo medzi singlami

Elektronická tanečná záležitosť je tentokrát na prvom mieste aj medzi singlami. Môže za to francúzska dvojica Daft Punk, ktorá sa udržala so skladbou Get Lucky na vrchole britského singlového rebríčka. Zo singla, v ktorom hosťujú spevák Pharrell Williams a gitarista Nile Rodgers zo skupiny Chic, sa v týždni od 28. apríla do 4. mája predalo ďalších 163-tisíc kópií. Celková predajnosť vo Veľkej Británii tak dosiahla už 369-tisíc kópií, čím sa táto skladba stala vôbec najúspešnejším singlom Daft Punk. Doteraz patril tento titul hitu One More Time z roku 2000.


K žiadnej zmene nedošlo ani na druhej priečke, ktorá rovnako ako pred týždňom patrí spomínanej formácii Rudimental so singlom Waiting All Night. Skladba pochádza z ich debutovej štúdiovky Home (2013), ktorá tento týždeň dobyla albumový UK Chart. Naďalej stúpa indie hip-hopová dvojica Macklemore a Ryan Lewis so singlom Can't Hold Us, ktorý sa posunul o dve priečky nahor a aktuálne mu patrí už tretie miesto.

Výrazne si polepšil aj spomínaný britský folk-rockový hudobník Passenger so skladbou Let Her Go, ktorá poskočila z jedenástej priečky až na štvorku. Pre 28-ročného rodáka z Brightonu je to prvý singel, s ktorým sa mu podarilo dostať do prvej päťky. Tú momentálne uzatvárajú Calvin Harris a Ellie Goulding so spoločnou piesňou I Need Your Love, ktorá zaznela ako prvý prídavok na speváčkinom koncerte v Bratislave (reportáž). Do top 10 sa tento týždeň dostala jediná novinka, ktorou je skladba You & Me od formácie Disclosure a speváčky Elizy Doolittle na desiatej priečke.


Zdroj: SITA (Theofficialcharts.com)
Foto: PR / BA City Beats

Súvisiaci interpreti: Daft Punk, Rudimental