Šimon Sadiv alias Similivinlife, mladý raper a spevák s charakteristickým "detským" hlasom, je novou žiariacou hviezdou slovenskej rapovej scény. Len pred pár dňami vydal nový singel a už cez víkend sa s ním vyšplhal na vrchol najprehrávanejších skladieb na slovenskom Spotify. Skladba P***y Power preskočila aj niekoľko týždňov neohrozene vládnuceho Viktora Sheena a jeho Dopamin.

Similivinlife sa na čelo slovenského rebríčka najstreamovanejších nahrávok na Spotify dostal prvýkrát, no o jeho rastúcej popularite v rámci najpoužívanejšej streamovacej služby svedčili už predchádzajúce single Môj typ ženy, Tatiana a Afterka. Hit P***y Power, na ktorom sa podieľal Šimonov dvorný producent Praé a tiež Porsche Boy, ďalší z reprezentantov novej vlny slovenského rapu, je súčasťou jeho čerstvo vydaného EP Dvojbodkahviezdička.

Okrem Spotify skladba trenduje aj na ďalších sociálnych sieťach a platformách. Na Youtube má videoklip režiséra Tomáša Fialu za päť dní od zverejnenia takmer 50-tisíc pozretí a aktuálne je na 7. mieste v slovenskej verzii hudobného rebríčka Youtube trending. A pri kvalite videoklipu, v ktorom okrem dvojice raperov účinkujú aj krásne ženy, sa v najbližších dňoch nepochybne môže dostať ešte vyššie.

Samotná skladba je ukážkou toho, kam sa najpopulárnejší žáner digitálneho prostredia dnes uberá. S tanečnými párty beatmi v kombinácii s melodickým rapom a výrazným inštrumentálnym motívom za posledné mesiace slávili úspech aj Calin a Viktor Sheen s trackom Safír, Stein27 s jeho hitom Habibi alebo Rohony s aktuálnym TikTokovým hitom U Hřiště 380.
 
Šimon Sadiv alias Similivinlife pochádza z Košíc, kde vyrastal na sídlisku KVP. Debutoval v roku 2020 EP nahrávkou Život za money, v rovnakom roku vydal aj prelomový singel Fell in Love. O rok neskôr na TikToku explodoval jeho singel Sám so silným alternativne rockovým vplyvom, pritom sám v tom čase túto sociálnu sieť ani nepoužíval. Skladba sa rýchlo šírila aj medzi užívateľmi streamingových služieb a dostala sa na prvé miesto virálnych rebríčkov na Slovensku i v Čechách. Obe úspešné skladby neskôr vyšli na nahrávke Similivinlove.

Ďalším dôležitým okamžikom jeho kariéry boli skladby Môj typ ženy a Tatiana, ktoré zverejnil na prelome minulého a tohto roka a dlhodobo sa držia medzi najpočúvanejšími skladbami na Spotify. Úspešný je aj jeho minuloročný singel Ty, v ktorom hosťujú Porsche Boy a Taomi.

Redakciu Hudba.sk informovala Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Správu sme upravili a doplnili.