Na jar tohto roku vydala skupina Rybičky 48 singel Svadobné hymna. Videoklip k piesni sa takmer okamžite dostal na popredné pozície v trendoch na YouTube a čoskoro sa zaradil s miliónovým vzhliadnutím medzi ostatné úspešné videá kapely. S vypustením klipu kapela zároveň vyhlásila súťaž Miliónová svadba, v rámci ktorej víťazný pár vyhral ako hlavnú cenu vystúpenie skupiny Rybičky 48 na vlastnej svadbe.

"Roky nám píše mnoho ľudí, či im nezahráme na ich svadbe. S vďakou odmietame, pretože keby sme vzali jednu, tak musíme všetkých, čo jednoducho vzhľadom k nabitému koncertnému programu nejde," hovorí frontman kapely a čerstvý otec Kuba Ryba a dodáva:" Vďaka súťaži Miliónová svadba sme mohli splniť sen aspoň jednému páru."


Záujem o súťaž bol obrovský, súťažné príspevky dosiahli cez 35.000 zdieľaní na sociálnych sieťach. "Očakávali sme, že o Miliónovú svadbu bude záujem, ale výsledky nás veľmi príjemne prekvapili. Zapojilo sa neskutočné množstvo ľudí z celej Českej republiky, ale víťaz mohol byť len jeden," dopĺňa gitarista Petr Lebeda, ktorý si svoj Deň D zažil pred rokom.

Svadba víťazného páru Barobory a Martina sa uskutočnila pri obci Ochoz v Olomouckom kraji. "Sme neskutočne radi, že súťaž vyhrali Barča a Marek, pretože na svadbe vládla úžasná atmosféra. Svadobčania poznali všetky naše texty a časť songov si nielen nevesta so ženíchom odspievali priamo s nami na pódiu. Bol to jednoducho krásny večer," hovorí spevák Kuba Ryba. "Navyše neďaleko mlyna bol detský tábor. Ďakujeme novomanželom, že pozvali na koncert aj deti z tábora a tak sme mohli urobiť hneď dvojitú radosť, "dodáva Ryba, ktorý si so svojou ženou povedali" áno "pred dvoma rokmi.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Robin Suchánek. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Rybičky 48