Včelař Milan je názov druhého singla Mirka Kemela z pripravovaného albumu. Optimisticky ladená nahrávka zároveň púta na jeho koncert, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 19. októbra v pražskom Paláci Akropolis. Známy karikaturista tu oslávi jubileum za účasti viacerých hostí. Na pódiu sa objaví Jarda Svoboda, Vašek Koubek, Mária Puttnerová a množstvo ďalších. Video k piesni Včelár Milan vytvorila Linda Arbanová.

Druhý singel prichádza po v máji vydanej skladbe Oči pod ledem. Mirek Kemel priznáva, že tentoraz je to z iného kúta jeho tvorby. "Chystané CD by malo byť pestré, čo sa týka nálad a energie jednotlivých pesničiek. Včelař Milan je z tohto hľadiska protipólom už publikovaného singla Oči pod ladem. Je to pesnička pre môjho dlhoročného kamaráta z vysokoškolských rokov, ktorý nemá rád pomalé pesničky. V tomto roku spoločne oslávime okrúhle životné jubileum. Zložil som ju počas chvíľky s predstavou, že Milanovi urobí radosť, a že ho roztancuje. A ak roztancujú aj ďalšie, budem veľmi rád."

Pre všetkých priaznivcov Mirka Kemela bude štvrtok 19. októbra skvelou príležitosťou vidieť špeciálny koncert v pražskom Paláci Akropolis. Vedľa jubilanta sa na pódiu objaví niekoľko mimoriadnych hostí: Jarda Svoboda, Vašek Koubek, Mária Puttnerová, Žofia Kabelková, Miloš Dvořáček, Martin Novák, Saša Yasinská, Pavla Beretová či Petr Ostrouchov.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z vydavateľstva Indies Scope.