Dokument Cyndi Lauper Let the Canary Sing bude mať premiéru 4.júna na streamovacej platforme Paramount+, ktorá teraz zverejňuje prvý oficiálny trailer. Spolu s dokumentárnym filmom vyjde aj sprievodný rovnomenný album, ktorý pripomenie najzásadnejšie hity hudobnej ikony.

Film Let the Canary Sing, ktorý režírovala dokumentaristka Alison Ellwood, zaznamenáva speváčkin "raketový vzostup ku sláve a jej hlboký vplyv na generácie prostredníctvom jej hudby, neustále sa vyvíjajúceho punkového štýlu, neochvejného feminizmu a neúnavného obhajovania. Dokument zavedie divákov na pútavý prieskum renomovanej a priekopníckej umelkyne, ktorá svojím umením zanechala pozoruhodné dedičstvo," uvádza správa streamera.

"V priebehu rokov som bola požiadaná, aby som natočila dokument o mojom živote a práci, ale nikdy nebol vhodný čas. Až doteraz. Keď som prvýkrát stretla Alison Ellwood, hneď som vedela, že jej môžem dôverovať, že povie môj príbeh úprimne, čo bolo pre mňa neuveriteľne dôležité, a podarilo sa jej to. Rada by som poďakovala Alison, producentom a všetkým úžasným účastníkom dokumentu, ktorí súhlasili s rozhovorom," vyjadrila sa Cyndi Lauper.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)