Americký spevák a frontman kapely Aerosmith Steven Tyler vydá 15. júla svoj prvý sólový album s názvom We're All Somebody From Somewhere. Na nahrávke, o ktorej prvýkrát prehovoril už v roku 2014, spolupracoval s producentmi ako Dann Huff, Marti Frederiksen či country hudobníkom a skladateľom Jarenom Johnstonom.

"Verím, že keď si ten album vypočujete, tak budete so mnou súhlasiť, že spadol z neba. Ja s tým nič nemám, to Nashville. To mesto je v niečom čarovné," skonštatoval rodák z newyorského Manhattanu. Steven Tyler sa tiež vyjadril, že jeho nový album bude autentický, s minimom vokálov a dôrazom na melódiu. "Som blázon do country hudby, vďakabohu, že sa ešte hrá. Všetky piesne sa budú ponášať na skladbu Only Heaven. Budete prekvapení," prezradil, pričom narážal na pieseň, ktorú prvýkrát predstavil naživo v máji.

Album We're All Somebody From Somewhere predstaví 68-ročný spevák aj na turné s názvom Out on a Limb, ktoré sa začne už 2. júla. Vystúpi v devätnástich mestách na americkom kontinente. Oproti koncertom skupiny Aerosmith však bude jeho sólové turné menšie. "Naposledy som na takto malých koncertoch vystupoval v rokoch 1981-1983," zaspomínal si hudobník. "Takéto koncerty sú osobnejšie a plné života. Môžem byť k ľudom bližšie a môžem sa s nimi rozprávať," dodal.

Jeho zatiaľ posledným oficiálnym singlom je skladba s Red, White & You, ktorú predstavil vo februári. Minulý rok na svoju rozbiehajúcu sa sólovú country-popovú kariéru upozornil singlom Love Is Your Name, ku ktorej predstavil aj videoklip.


Steven Tyler, vlastným menom Steven Victor Tallarico, pôsobí v spomínanej kapele Aerosmith od jej založenia v roku 1970. Skupina debutovala o tri roky neskôr eponymnou štúdiovkou, pričom v súčasnosti má na konte pätnásť albumov. Tým zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom Tyler spolu s Joeom Perrym získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy.

Mohlo by vás zaujímať:

Aerosmith zrušili plánované turné. Dôvodom je sólová kariéra Stevena Tylera

Ďalšie turné Aerosmith bude zrejme posledné

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Aerosmith