Kapela Smola a Hrušky predstavuje nový videoklip k piesni Pivo bez pálenky, ktorá má v prvom rade pobaviť a vyčariť úsmev na tvári. Táto veselá a sarkastická pesnička sa opiera o známe porekadlo a upriamuje na to, že "pivo bez pálenky, to sú vyhodené peniaze". Skladba bola nahraná v prešovskom štúdiu PF Recordings. Hudbu a text piesne zložil frontman kapely Spoko Kramár. Videoklip režíroval, natočil a postrihal dvorný kameraman Pavol Varga.

"Je to po dlhšom čase pesnička, ktorú sme mali vyskúšanú na koncertoch a až následne sme na ňu natočili videoklip. V klipe hrám postavu Satana a s kapelou a hosťami sme si to patrične užili," hovorí Spoko Kramár. Ďalšiu hlavnú úlohu vo videu si zahral aj známy stand-up komik a líder Svedkov Liehovových Gabo Zifčák ako Archnalej Gabrilej. Hviezdnu zostavu doplnila a v tejto veselej hudobnej snímke zahrala dvojúlohu aj prešovská herečka Lucia Hrašková. Ako to už v rozprávkach býva, dobro zvíťazí a túžba po alkohole zanikne. "Iba žeby nie,", dodáva s diabolským úsmevom Spoko.

Videoklip zachytáva futbalistov, ktorí sa pred a počas majstrovského zápasu posilňujú pivom, no neskôr sú vyčerpaní a unavení. Satan Spoko im ponúka pálenku priamo z pekla, ktorá zlepšuje ich výkony, no zároveň si takto kupuje ich dušu. Nebeský posol Archnalej Gabrilej sa ich snaží vykúpiťa zachrániť pred zatratením.

Tento súboj končí vykúpením manšaftu od zla, keď sa hráči vzdávajú svojich obľúbených alkoholických nápojov. Videoklip Pivo bez pálenky servíruje východniarsky humor, sarkazmus a recesiu typickú pre kapelu Smola a Hrušky. Skladbu a klip si môžu fanúšikovia vypočuť na všetkých streamovacích platformách a pozrieť na oficiálnom YouTube kanáli Smola a Hrušky.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý, manažér Smola a Hrušky.