Po májovom koncerte Tindersticks prinesie hudobné podujatie Nouveau.Nu.Night vystúpenie skupiny High Places. Americká formácia sa už 2. augusta predstaví v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Duo pochádzajúce z Bostonu vzniklo v roku 2006, keď sa z dvoch dovtedy sólových hudobníkov Roba Barbera a Mary Pearsonovej stal jeden umelecký celok. Mary je fagotistka a inklinuje k vážnej hudbe, naopak Bob vyrastal na punku, čo sa odráža na jeho gitarovom prejave. Spojenie dvoch rozdielnych hudobných zázemí a rôznorodosť ich štýlov tvoria hudobno-tvorivý základ pre ich experimentálnu tvorbu.

Zasnené piesne s éterickými sopránovými vokálmi, farbistými gitarovými samplami a perkusiami - to všetko sa dá nájsť na ich treťom štúdiovom albume Original Colors, ktorý vyšiel koncom roku 2011. Neodmysliteľné miesto v tvorbe skupiny má aj vizuálne umenie. High Places vytvárajú videoprojekcie pre svoje živé vystúpenia, sami si navrhujú vizuály albumov a pravidelne na webstránku Hellohighplaces.blogspot.com pridávajú fotky zo svojich ciest po svete.

High Places - The Longest Shadows

High Places - Sonora

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Miro Lánik z agentúry Vresk.