Britský hudobník a producent Max Cooper zavíta 17. mája 2024 do bratislavského MMC so svojou originálnou 3D/AV šou. Počas dvoch hodín predvedie dokonalú ilúziu toho, čo všetko sa dá naprojektovať na dvoch plátnach v spojení so strhujúcou elektronickou hudbou. Odyseu za ľudským poznaním uvádza agentúra Music Press Production v rámci série Danube Music Day.

Max Cooper je úspešný hneď v niekoľkých oblastiach: je rešpektovaným producentom na elektronickej scéne, vizionárom v audiovizuálnom umení ako aj vo vedeckom bádaní v oblasti biológie. Tento inovátor vytvára svoje diela na pomedzí ambientu, IDM a techna.

Jeho premyslené audiovizuálne vystúpenia vzbudili úžas v slávnom londýnskom divadle Barbican aj v kulisách viac než dve a pol tisícročia starej pamiatky, aténskej Akropoly, kde Cooper vystúpil vôbec ako prvý techno producent. Obdobne sa zhostil svojej úlohy aj minulé leto na INOTA Festivale, keď zahral v opustenej elektrárni. Úchvatné obrazy skúmajúce koncepty vzniku, identity a nekonečna však vie preniesť aj do klubového prostredia.

Max Cooper sieťuje elektronické zvuky do premyslených vzorcov vizuálnej podoby. Svojou tvorbou sa tak zaradil k takým osobnostiam presahujúcich elektronickú hudbu ako Jon Jopkins, Ólafur Arnalds či Aphex Twin, zároveň sa tým priblížil a v mnohom aj preskočil priekopníka Jeana-Michela Jarrea.

Jeho štvrtý štúdiový album Yearning for the Infinite sa zaoberal témou "čo znamená byť človekom vo svete, ktorý navždy menia technológie". Do veľkej miery to rozvíja aj vo svojom najnovšom audiovizuálnom diele Seme, ktoré opätovne zaznie aj v Barbicane. 

Do bratislavského Majestic Music Clubu (MMC) príde už o dva mesiace, 17. mája, so špeciálnym dvojhodinovým 3D/AV predstavením. Na dvoch prelínajúcich sa plátnach premietne obrazy a vízie, pričom tento príbeh rozvinie na ambientných plochách až do lámaných aj rovných techno beatov.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Zdroj: Music Press Production (Hudba.sk edit)