Populárna speváčka Marcela Laiferová tento rok oslavuje dve významné jubileá - v lete bude mať 70 rokov a zároveň slávi 50. výročie svojej profesionálnej kariéry. Ako darček pre seba aj pre fanúšikov sama zostavila druhé pokračovanie výberu svojich najväčších hitov a obľúbených skladieb.

Ide o pokračovanie úspešnej kompilácie 20 NAJ s poradovým číslom II., ktoré v týchto dňoch uvádza na trh vydavateľstvo Opus. Medzi dvadsiatkou piesní sa nachádzajú hity ako Na ostrove trávDom s bielou bránou, Hymna lúčnych rán, Tou cestou, Mammy Blue a ďalšie. "Prvý výber mojich hitov mal obrovský úspech. Dnes je už vypredaný a ľudia sa ma stále pýtajú, či nevydám ďalší. Keďže som ich nechcela sklamať, rozhodla som sa pripraviť pokračovanie, do ktorého som zaradila tie piesne, ktoré sa na prvý album nezmestili," vysvetľuje Marcela Laiferová dôvody, prečo sa rozhodla vydať novú kompiláciu skladieb, ktoré naspievala v rozmedzí rokov 1969 až po súčasnosť. Pesničky na album pritom vyberala sama.

Speváčka má tento rok hneď niekoľko dôvodov na oslavu. V júli oslávi sedemdesiatku a tento rok je to aj 50 rokov, odkedy vstúpila na hudobnú scénu. Oslavovať bude okrem rodiny a priateľov aj so svojimi fanúšikmi, pre ktorých pripravila nielen aktuálnu výberovku. "Koncom minulého roka mi vyšiel box s piatimi albumami, ktorý je veľmi úspešný a mám z neho radosť. To bol prvý darček pre mojich fanúšikov. A pripravujem pre nich aj veľký koncert v Slovenskom rozhlase," prezrádza s úsmevom speváčka.

Zoznam skladieb na albume 20 NAJ II. Marcely Laiferovej:

1. Dávna pieseň
2. Hrajme, hrajme
3. Spi môj synček
4. Ja ešte čakám
5. V háji spím celý máj
6. Na ostrove tráv
7. Pamätníček pravej dámy
8. Dobrý deň
9. Dom s bielou bránou
10. Hymna lúčnych rán
11. Tou cestou
12. Potom príde víkend
13. Noc dýcha v nás
14. Pozdravy z hôr
15. Posledná láska
16. Mám na dlani sedem čiar '08
17. Mammy Blue
18. Ak ma opustíš
19. Slová '08
20. Lampy už dávno zhasli '08

Marcela Laiferová sa narodila 14. júla 1945 v Petroviciach pri Žiline. Prvý veľký úspech zaznamenala s piesňou Lampy už dávno zhasli a odvtedy jej popularita stúpala. V roku 1970 vyhrala Bratislavskú lýru s pesničkou Slová. V sedemdesiatych rokoch slávila úspechy nielen doma, ale aj na zahraničných festivaloch, v osemdesiatych rokoch si odniesla bronzovú Bratislavskú lýru za pieseň Na cestu a zažiarila aj na maltskom hudobnom festivale. Priazeň publika si udržala aj v prelomových deväťdesiatych rokoch, kedy pravidelne vystupovala v televíznej evergreenovej súťaži Repete a v roku 1998 dokonca získala bronzového Slávika.

Redakciu Hudba.sk informoval Pavol Božík z vydavateľstva Forza Music / Opus.

Súvisiaci interpreti: Marcela Laiferová