"Treba to odštartovať ešte pred slnovratom," vraví Johnny. "Nech sa na mňa pohanskí bohovia nehnevajú, pri všetkej úcte a kvalite nimi poskytovaných služieb, jednoducho niekedy to človek potrebuje prevziať do vlastných rúk."

Singel Požičaj mi svoje dievča sa nesie v znamení oslavy leta, bezprostrednosti a hravosti prítomného okamihu. Podobne prebiehalo aj nahrávanie samotnej pesničky. "Moje štúdio sa nachádza na železničnej stanici. Preto tam naozaj nie je núdza o okolo poflakujúcich sa a nič nerobiacich hudobníkov. Vždy keď sa niekto u mňa na kus reči zastavil, dal som mu pred ústa mikrofón a pustil nahrávanie. Mám pocit, že od King Shaolin až po Kasioboya sa pri tom mikrofóne vystriedali naozaj všetci," hovorí hudobník, známy na domácej scéne najmä ako gitarista skupiny Para.


Pesnička je zároveň ochutnávkou z pripravovaného sólového albumu, ktorý Johnny Guitarr vydá na jeseň. Ako sám vraví, bude to výber toho najlepšieho, čo sa za tie roky nazbieralo v jeho hudobnej skrinke. Od pomalých, zasnených gospelových beatov či hebrejskej cross-over modlitby až po mimozemskú aférku naspievanú deťmi z predmestia. "Za tie roky sa v mojom šuflíku nazbierala pekná všehochuť. Chvíľu som čakal na koniec sveta a dúfal, že už nebude treba nič riešiť. No keď nakoniec zase raz nenastal, rozhodol som sa, že sa s tými peknými pesničkami podelím s pozostalými."

Žánrová pestrosť albumu je voyeurom Johnnyho osobného príbehu, pričom jednotlivé pesničky sú zrkadlením rôznych životných etáp. Od najlepších rokov stravených v Pare, cez hľadania zmyslu či nezmyslu hedonizmu v londýnskom undergrounde až po jeho cestu do amazónskeho pralesa k indiánom Shipibo. Viac informácii o projekte nájdete na oficiálnej Facebook stránke www.fb.com/Johnny.Guitarr.Music.

Zdroj: Kecka Press
Foto: Jozef Palenik