Začiatkom júna si dal bubeník Greg Barton výzvu. Odohrať všetkých 128 piesní Foo Fighters v živom prenose bez prestávky. Týmto výnimočným fundraisingovým počinom chcel získať peniaze na liečbu rakoviny a vzdať hold zosnulému Taylorovi Hawkinsovi a svojej babičke, ktorá s rakovinou práve teraz zvádza boj.

Podarilo sa mu oboje. Na jeho YouTube mohli diváci sledovať viac ako deväťhodinový priamy prenos, počas ktorého dokázal Greg Barton odohrať skutočne celú diskografiu Foo Fighters bez prestávky. Zároveň sa mu podarilo vyzbierať viac finančných prostriedkov, ako si stanovil za cieľ. Finančná zbierka bude venovaná organizácii, ktorá sa venuje výskumu rakoviny a imunoterapie.

"Nemôžem byť spokojnejší s tým, ako to dopadlo. Som vďačný za neuveriteľných ľudí, s ktorými som mohol pracovať, aby sa to stalo realitou. Nielenže sme prekonali náš cieľ v oblasti získavania finančných prostriedkov, ale prekonal som seba a mal som počas toho absolútnu radosť. Ďakujem vám všetkým zo srdca za to, že ste tento deň urobili jedným z najlepších dní vôbec. Toto bola jedna z najťažších vecí, aké som kedy urobil. Môžete vidieť moju ľavú ruku úplne v kŕči pri skladbe 57. Myslím, že poslednými tromi albumami ma niesol čistý adrenalín," odkázal bubeník na svojom Instagrame.

A prečo si vlastne vybral práve Foo Fighters? "Niektoré z prvých piesní, ktoré som sa naučil, boli piesne Foo Fighters. Na hľadaní skladieb v náročných životných obdobiach je niečo, čo vás s nimi spája,“ povedal. "A aj keď sú moje vplyvy teraz na celej mape, stále sa vraciam k ich hudbe." Náročné hranie zvládol aj napriek zraneniu zápästia, kvôli ktorému nemohol tri roky hrať na bicie. V tom čase sa bál, že si už nikdy nezahrá: "Dúfam, že vás to inšpiruje, aby ste sa nikdy nevzdali svojej vášne a vyhľadali pomoc, keď ju potrebujete, pretože emocionálna zraniteľnosť a vnútorná sila idú ruka v ruke," dodal Barton.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)