Áno, áno. Viem, že to s tou Gojirou už možno trochu preháňame, ale pánom proste ide karta.

Magnet týždňa

Magma je zatiaľ najlepším hard & heavy albumom roka. Po prvých dvoch skvelých videách ku výborným skladbám StrandedSilvera tu máme už tretie. Low Lands nie je typický singlový materiál. V sprievode typicky gojirovského videa však vyznieva úplne úžasne a má neopakovateľnú atmosféru. Ak sa nestane nejaký zázrak, Gojira za svoju ostatnú tvorbu určite zožne množstvo ocenení. (pm)


Šrot týždňa

Púšťať sa do hádky s Brianom Bakerom z Bad Religion nie je úplne najlepší nápad. Po minulom týždni to už vedia aj namyslení členovia Bring Me The Horizon. Obe kapely vystupovali v jeden deň na španielskom Ressurection Fest. V zázemí si Baker všimol arogantný plagát BMTH, ktorý zverejnil cez Instagram. Pod fotkou kapely na ňom veľkými písmenami stálo, že týchto ľudí nemá nikto zastavovať, že nemusia mať so sebou preukaz a môžu chodiť so sprievodom kedy sa im zachce a kam sa im zachce. Baker to okomentoval slovami: „Týchto ľudí zastavím zakaždým a poviem im, že ich kapela stojí za prd.“ Odpoveď od členov BMTH na seba nenechala dlho čakať. Pochopiteľne reagovali nafúkane a neodpustili si pár urážok smerom na Bakera. Ten celú debatu uzavrel tým, že „Stojíte za prd ako ľudia. Prepáčte za zmätok.“ A mal pravdu. (pm)

Novinky

Zaujímavú informáciu cez týždeň zverejnila spoločnosť Cowen Group. Podľa jej prieskumu mladí ľudia platia za hudbu omnoho viac, ako starší. Takmer polovica opýtaných od 18 do 34 rokov odpovedala, že zaplatili za hudbu za posledných 30 dní, v porovnaní so štvrtinou vo vekovej skupine od 45 do 54. (pm)

Podľa nemeckého bulváru Bild nový album Metallica vyjde 14. októbra tohto roku. Vydavateľstvo Universal túto informáciu zatiaľ nepotvrdilo, ale podľa overených zdrojov album aktuálne mixuje producent Greg Fidelman, takže ten dátum nemusí byť nereálny. Akonáhle budeme vedieť viac, budeme vás informovať. (pm)

Na rovnaký deň majú naplánované vydanie albumu aj Red Fang. Pravdepodobne rovnomenná doska bude prvým albumom kapely po troch rokoch. Kapele s ním pomáhal Ross Robinson (Slipknot, Korn, Norma Jean a mnoho ďalších) a k dispozícii je krátka upútavka na Facebook stránke Red Fang. Nič viac zatiaľ nevieme, takže si budeme musieť počkať. (pm)

Nový album Airbourne vyjde 16. septembra. Titulná skladba Breakin’ Outta Hell je podstatne tvrdšia, ako predošlá tvorba Austrálčanov. Ale aj tak je na prvé počutie jasné, o koho ide. Fanúšikovia sa majú na čo tešiť. (pm)



Aby toho nebolo málo, tak nový album pripravujú aj Švédi Pain. Podľa slov ich frontmana, Petera Tägtgrena, Coming Home nadväzuje na projekt Lindemann. Je to vraj najexperimentálnejšia hudba, akú tento multiinštrumentalista doteraz spravil. Presvedčiť sa o tom môžete v skladbe Black Knight Satellite, ktorej lyric video nájdete nižšie. Album vychádza 9. septembra. (pm)


Marigold je ďalšou zverejnenou skladbou Periphery z pripravovaného albumu III. Najmä vďaka pasážam s čistým spevom rozdelila fanúšikov na tých, ktorí ju považujú za jednu z top skladieb kapely a tých, ktorí si naň vôbec nevedia zvyknúť a chýba im tvrdosť, od ktorej Periphery postupne upúšťa. Či už ste na jednej alebo druhej strane, dajte šancu aj celému albumu, ktorý tu bude už 22. júla. (pm)


Progeri Russian Circles radi džemujú. A ide im to dobre. Peknou ukážkou je skladba Mota z prichádzajúceho albumu Guidance. Šesť a pol minútová skladba vás zodvihne zo stoličky, zalietate si na hraniciach atmosféry a na záver vás posadí naspäť, odkiaľ ste prišli. Ale s oveľa lepšou náladou. (pm)



Už len na základe zloženia kapely Asphalt Graves (členovia a ex-členovia Misery Index, GWAR, The Black Dahlia Murder, War Torn) som si sľuboval veľa. Po prvých zvukoch som sa dočkal aj streamu celého albumu The New Primitive. A rozhodne nie som sklamaný. Skúste, neoľutujete. Vypočuť si ho môžete na stránkach magazínu Revolver. (pm)

Haluz týždňa

Tom Araya hrajúci na mandolíne v Írskom Dubline je niečo, čo sa nevidí veľmi často. Video je síce krátke, ale určite vás pobaví. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.
Autor: Pavol Magic (pm)
Foto: facebook.com/GojiraMusic

Súvisiaci interpreti: Bring Me The Horizon, Gojira