Český spevák Jan Bendig v poslednej dobe produkuje jeden hit za druhým. O nič horšie na tom nie je ani talentovaná Monika Bagárová. Dvojica, ktorú spája priateľstvo už od čias prvej "federálnej" SuperStar, sa opäť stretla v štúdiu a naspievala spolu svižnú skladbu Viva La Vida. Videoklip za desať dní od zverejnenia pokoril hranicu milión pozretí.

Máloktorý český či slovenský popový spevák sa v súčasnosti môže pochváliť takými úspešnými videoklipmi ako Jan Bendig. Rodák z Hradca Králové v úvode roka šokoval vizuálom k piesni Ty & Já, ktorú naspieval s Dominikou Mirgovou. Tá ho totiž vo videoklipe chladnokrvne upálila zaživa po tom, ako si s ním užívala romantické chvíle v bazéne.

Tentokrát 25-ročný spevák naspieval ďalší duet s dlhoročnou kamarátkou a kolegyňou Monikou Bagárovou, s ktorou už v minulom roku nahrali spoločnú skladbu Amen. Emotívna balada v rómskom jazyku sa stretla s pomerne veľkým úspechom, videoklip má po necelom roku takmer dva milióny prehratí.

Teraz však dvojica spevákov, ktorých kariéru odštartovala presne pred desiatimi rokmi prvá Česko Slovenská SuperStar, zrýchlila tempo a nahrala energickú pieseň Viva La Vida. O tom, že ide o skladbu s veľkým hitovým potenciálom niet pochýb - od prvého apríla má oficiálne video už viac ako milión prehratí. Duet s Mirgovou tak novinka prekonala expresne rýchlo a zrejme nepotrvá dlho a v počte zhliadnutí preskočí aj minuloročnú spoluprácu dvojice Bendig-Bagárová. Okrem Českej republiky má skladba veľký úspech aj u nás a už vyše týždňa sa drží v prvej päťke slovenského rebríčka Youtube trending (v čase vydania článku na 4. mieste).


Oslava nekončiaceho priateľstva

Dvojica druhou spoločnou skladbou v priebehu roka oslávila okrúhle výročie priateľstva, ktoré začalo práve v spomínanej speváckej šou. Názov skladby môže trochu zavádzať k očakávaniu piesne v španielskom jazyku, ktorý zažíva vo svete pop music veľký boom, ide však o osvedčenú kombináciu spevu v českom a rómskom jazyku. Text skladby si dvojica spevákov napísala spoločne, čiastočne pritom vypomohla aj Monikina sestra Barbora Bagárová a speváčka a raperka Šárka Geroldová alias Sharkass.

Exotické video sa nakrúcalo začiatkom marca v thajskom Phukete. "Počas prestávok v nakrúcaní sme mali dostatok času prezrieť si Phuket. Okrem ochutnávok jedla a všetkého, čo miestna kuchyňa ponúka, sme si užili nočný život. Nevynechali sme ani vyhlásenú Ping Pong show, ktorá Moniku dosť šokovala a musím priznať, že ja som sa snáď nikdy viac nečervenal," prezrádza Jan Bendig.

Samotné nakrúcanie prebiehalo podľa plánu až do tej chvíle, kedy rodáčka z Brna pri nakrúcaní v bazéne odhodila podprsenku. "Vedľa miesta, kde sa táto scéna nakrúcala, sa práve staval nový dom. Asi dvadsať robotníkov začalo Moniku pozorovať, akonáhle zistili, že sa chystá vyzliecť. Produkcia ich preto pozvala na menšie občerstvenie, aby Monika mohla nerušene scénu dotočiť," spomína s úsmevom Bendigov manažér a zároveň režisér i producent videoklipu Lukáš Rejmon.

Monika Bagárová, nakrúcanie klipu Viva La Vida Zdroj: Jan Strach

Autor: Dušan Marko
Foto: Jan Strach

Súvisiaci interpreti: Jan Bendig, Monika Bagárová