Kapela The Youniverse po nedávno predstavenom singli Dark, ktorý bol prvou ukážkou z pripravovaného EP, uvádza druhý singel. Novinku s názvom Riverbanks charakterizuje minimalistická hudobná produkcia, ktorej atmosféru podčiarkuje psychedelický vizuál.

Skladba Riverbanks prešla od prvého konceptu viacerými verziami. Finálna oficiálna verzia skladby sa zvukovo odkláňa od vintage rock'n'rollu a hlavnú inšpiráciu hľadá v bluese, R&B aj klasickom hip-hope z 80-tych rokov.

Zaujímavosťou je, že počas obdobia tvorby sa jej ústredným motívom inšpiroval napríklad aj gitarista a hudobný skladateľ Andrej Šeban, ktorý má v súčasnosti u seba aj vlastnú verziu.

Podobne ako spomínaný singel Dark si Riverbanks ulietava aj po vizuálnej stránke. Oba klipy sa vo veľkej miere nesú v znepokojujúcej atmosfére čierno-bielych tónov a psychedelických prvkov.


EP v nekonvenčnom štýle

Nové EP, ktoré bude obsahovať oba tohtoročné single plánuje skupina vydať koncom roka. Konceptuálne bude rozdelené na dve časti, pričom každú bude primárne produkovať iný z hlavných členov - frontmanka Tammy Nižňanská a bluesový gitarista Jerguš Oravec. Tých bude na albume dopĺňať basgitarista Šimon Vladár a bubeník Adam Olexík.

Prečítajte si: Dvojica, ktorú len tak neprehliadnete. Jerguš Oravec a Tammy z The Youniverse

Okrem týchto singlov vznikla nedávno v spolupráci s dídžejom a producentom Inkwallom taktiež nahrávka Breathe. Spolu s ďalšími dvoma skladbami si ju budete môcť vypočuť už koncom tohto leta na jeho pripravovanom EP.

Najbližší koncert The Youniverse sa bude konať 20. júla v bratislavskom Riva Bare.


Redakciu Hudba.sk informoval manažér skupiny The Youniverse Matúš Kvas. Novinky kapely môžete sledovať na www.facebook.com/tammyxyouniverse.