Meno Jana Bendiga na Slovensku rezonuje už od čias prvej série Česko Slovenskej SuperStar. Jeho mladší brat Marsell však nezaostáva a okrem toho, že o ňom počuť čoraz viac v súvislosti s hereckou kariérou, má aj úspešnú spevácku kariéru. Talentovaní bratia nedávno vydali svoju už štvrtú spoločnú skladbu s názvom Ona, ktorej videoklip má za tri týždne takmer 600-tisíc prehratí a drží sa v top 10 aj v rámci slovenských Youtube trendov.

Aktuálne majú bratia svoj najúspešnejší rok. Jan Bendig vo februári vypredal svoj sólový koncert v pražskom Fóre Karlín, Marsell zase v marci získal prestížneho Českého leva za vedľajšiu úlohu vo filme Banger.

Obaja bratia sa vo svojich kariérach navzájom podporujú a často aj spolupracujú. To potvrdzujú aj ich spoločné skladby. Energická novinka, v ktorej okrem češtiny už tradične zaznie aj rómčina, je už štvrtou v poradí, predtým spolu nahrali skladby Luma, Imar Me Džav a Ta pravá. Marsell okrem toho hosťoval aj v Honzovom minuloročnom hite Bašavel, ktorý je poskladaný z častí známych šlágrov. Pieseň Ona zložil Jan Bendig a samotný videoklip je plný krásnych lokácií z Tuniska.

Bendigovci v aktuálnych rozhovoroch spomínajú aj na svoje detstvo a obaja sa zhodujú v tom, že ich vzťah bol čokoľvek, len nie harmonický. "Ako deti sme sa veľmi hádali, mlátili a nedokázali sme spolu vydržať. Marsell na mňa vždy všetko bonzoval a tiež otcovi prezradil, že fajčím tajne cigarety a kde ich mám doma schované. Za posledných sedem rokov sa náš vzťah oveľa zlepšil a teraz sme najlepší kamaráti," hovorí Jan Bendig.

"Aj v detstve sme ale mali svetlé chvíľky a niekedy sme sa spolu hrali. Keď sme bývali na sídlisku, vyšli sme na balkón a celkom presvedčivo tam hrali, že nás niekto uniesol a voláme o pomoc. Ľudí prechádzajúcich okolo to vydesilo tak, že zavolali políciu a tá k nám vtrhla asi o štvrť hodiny neskôr. Naši vydesení rodičia ich museli presviedčať, že sú naozaj naši rodičia. My sme ale pritom stále hrali, že nás uniesli a sme z nich vydesení! Nakoniec to dobre dopadlo, u našich sme zostali, ale dostali sme na mesiac zaracha," spomína so smiechom Marsell, ktorý pred pár dňami zverejnil aj nový sólový singel Play.

Jan Bendig bude už tento víkend jednou z hlavných hviezd veľkolepej šou Disney100: Koncert, ktorou slávna filmová spoločnosť aj v pražskej O2 aréne oslávi sto rokov od svojho jej založenia. Okrem toho Honza už čoskoro oznámi termín plánovaného koncertu v O2 Universum v roku 2024. Tento rok má tiež v pláne vydať svoju knižnú autobiografiu.

Marsell Bendig zase natáča momentálne na Slovensku druhú sériu obľúbeného seriálu Iveta, ktorý režíruje Ján Hřebejk. Čoskoro sa tiež objaví na TV Prima v novom seriáli Banáni.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová z Ruka Hore. Správu sme upravili.