Po minuloročnom rozpade českej formácie Charlie Straight zostalo množstvo fanúšikov sklamaných. Jej bývalý spevák Albert Černý sa však vracia na scénu s úplne novým projektom pod názvom Lake Malawi. Vypočujte si ukážku.

Kapela Lake Malawi dostala svoj názov podľa jednej zo skladieb kapely Bon Iver. "Prakticky pokračujem vo všetkom úplne rovnako. Píšem pesničky a chcem ich hrať naživo na koncertoch s kapelou," uviedol Albert Černý.

Prvým singlom jeho nového projektu je pieseň s názvom Always June. "Pomohla mi vyrovnať sa s tým, čo sa stalo a nájsť v živote nový smer. Bol by som veľmi rád, keby v tom niekto našiel niečo podobného a pomohlo by mu to prekonať nejaké ťažké životné obdobie," dodal bývalý frontman kapely Charlie Straight.

Okrem Černého v Lake Malawi pôsobia aj Pavel Pichl, Patrik Karpentski (Toxique, Baromantika) či Jeroným Šubrt (Admiral Ackbar). Prvý singel projektu sa nahrával v Londýne, Prahe a Třinci pod dohľadom zahraničných producentov. Kapelu už onedlho čaká turné, ktoré odštartuje 14. februára vo Valašskom Meziříčí.


Zdroj a foto: iDnes.cz