Z britskej indierockovej formácie Alt-J odišiel gitarista a basgitarista Gwil Sainsbury. Zvyšní traja členovia kapely to oznámili prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

Sainsbury sa rozhodol skupinu opustiť z bližšie nešpecifikovaných osobných dôvodov. "S ľútosťou oznamujeme, že Gwil odchádza z Alt-J. Je to čisto jeho osobné rozhodnutie a my ho ako nášho najlepšieho priateľa plne podporujeme," napísali Joe Newman, Thom Green a Gus Unger-Hamilton.

Neskôr oznámili, že kapela bude pokračovať v činnosti aj po odchode člena. "Chceme uistiť našich fanúšikov, že hľadíme do budúcnosti a už čoskoro pôjdeme do štúdia nahrávať nasledovníka nášho prvého albumu An Awesome Wave," uviedla kapela v oficiálnom vyhlásení.

Skupina Alt-J vznikla v roku 2007, keď sa všetci štyria menovaní hudobníci stretli počas štúdií na univerzite v anglickom Leedsi. Debutovali v roku 2012 albumom An Awesome Wave, za ktorý získali prestížnu Mercury Prize pre najlepší britský alebo írsky album roka. Nahrávka obsahuje single Matilda, Fitzpleasure, Breezeblocks, Tessellate, Something Good a Dissolve Me. Vlani Alt-J zložili soundtrack k britskému filmu Leave To Remain (2013) režiséra Brucea Goodisona.


Zdroj: SITA
Foto: Nme.com