Taylor Swift si ako jedna z najpopulárnejších speváčok súčasnosti užíva pozornosť, ktorú jej médiá venujú. Pravdepodobne tomu prispôsobila aj svoj tretí videoklip z dielne dvorného režiséra Josepha Kahna. Kým sa novinári snažia rozlúsknuť všetky možné vizuálne nástrahy, speváčka si len užila dovolenku so známymi priateľmi.

Taylor Swift sa jednoducho nedá vyhnúť a veľmi dobre si to uvedomuje. Zdá sa, že tým stanovila aj tému singla End Game, tretej ochutnávky zo svojho stále aktuálneho albumu reputation (recenzia). V jedinej spolupráci na spomínanej štúdiovke modrookej plavovláske vypomáha spevák Ed Sheeran a raper Future, pričom spoločne pojednávajú o tom, aké to je byť slávnym človekom s celosvetovou reputáciou.

Podobne je ladený aj príslušný vizuál. Autorka hitu Shake It Off sa sprvu zobúdza v Miami, aby si mohla zarapovať a zatancovať na lodi. Neskôr sa prejde na motorke naprieč Tokiom, hľadajúc karaoke bar, kde si zaspieva so svojim britským kolegom a napokon zakotví ako "bežný smrteľník" v Londýne na domácej silvestrovskej oslave.


Fanúšik populárnej hudby, ale aj bulvárne médiá môžu byť po futuristickom videu k ... Ready For It? a drzej odvete Look What You Made Me Do mierne sklamané. Videoklip nemá obdobnú akciu a divák čelí štvorminútovej prehliadke celebritného hedonizmu. Začali tak "loviť" skryté významy, takzvané "Easter eggs".

Mnohí sa, napríklad, pozastavovali nad číslom 13, ktoré sa opakuje v niekoľkých scénach, alebo umelkyninu vernosť k hadej tematike v podobe náušnic, motoristického oblečenia či dokonca hry na mobile. Iným verným poslucháčom sa zas podľa všetkého podarilo dekódovať japonské billboardy spomínajúce speváčkine dve mačky Meredith a Oliviu, resp. texty ako "A-Team" alebo "squad" (anglické synonymum pre tím, pozn. red.). V skutočnosti však Swift zostala verná svojim pravidlám a žiaden z týchto dohadov nepotvrdila ani nevyvrátila.

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube / koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift