Slovenská popová kapela BlueZodiac, ktorá sa zviditeľnila vo finále minuloročného Košického zlatého pokladu, odohrá 22. februára výnimočný koncert. Predstaví sa v bratislavskom Ateliéri Babylon v pozícii predskokana kanadskej flamenco hviezdy a brilantného inštrumentalistu Jesseho Cooka.

Bratislavská kapela BlueZodiac sa koncom minulého roka zúčastnila 35. ročníka Košického zlatého pokladu a umiestnila sa na druhom mieste spomedzi 156 prihlásených autorských tímov a interpretov. Teraz ju čaká koncert v role predkapely fenomenálneho hudobníka Jesseho Cooka, ktorý sa už o pár dní prvýkrát predstaví slovenskému publiku.

"Je to pre nás obrovská česť, že práve svetový a uznávaný hudobník si nás vybral ako svoju predkapelu z pomedzi množstva iných mladých slovenských umelcov," komentuje speváčka Daniela Obšitníková účinkovanie pred talentovaným kanadským hudobníkom a skladateľom.


Kapela BlueZodiac si na tento koncert pripravila špeciálny akustický set. "Plánujeme zahrať naše najlepšie veci a aj nejaké novinky. Je to skvelá príležitosť si zahrať v rámci jedného eventu s muzikantmi svetovej úrovne. A tak aj k tomu pristupujeme. Plánujeme byť svetoví," dodáva s úsmevom gitarista kapely BlueZodiac Martin Vasil a pokračuje: "Ako povedal Tommy Emmanuel, je to gitarová extratrieda. Jeho tvorba je zaujímavá aj tým, že nejde čisto o flamenco, ale je inšpirované aj inými hudobnými žánrami. Určite to bude zážitok pre divákov, keďže od koncertu Paca de Luciu tu gitarista takých kvalít nebol."

Jesse Cook, ktorý je známy aj ako vynikajúci šoumen, zahrá v Ateliéri Babylon skladby naprieč celou svojou tvorbou. Zážitok z koncertu  umocnia nádherné vizuály a bezhraničná hudobnosť Cookovej kapely, ktorej členovia sú majstrami v udržiavaní napätia od začiatku až do konca koncertu. Ich vystúpenia často končia roztancovaním celej sály a hlasným jasotom fanúšikov a s takýmto cieľom mieria aj do Bratislavy.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk za organizátorov koncertu poskytol Michal Neffe. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Martin Miko