Objav roka 2014, speváčka BANKS, je späť. Po niekoľkomesačnej hudobnej odmlke včera zverejnila svoj nový singel Fuck With Myself spoločne s extravagantným videoklipom. V skladbe s temným R&B beatom a nádychom dramatického minimalizmu ukazuje mierny hudobný posun a naznačuje, ktorým smerom sa bude nový album uberať.

BANKS je experimentátorka a nebojí sa hudobných výziev. Dokázala to už na svojom debute Goddess (2014) a dokazuje to aj na veľavravnej novinke Fuck With Myself, ktorá je predzvesťou druhého albumu. Na jednej strane totiž znie, a v novom videu aj vyzerá, ako lascívna bohyňa erotiky, na druhej strane tak trocha naháňa hrôzu a spôsobuje zimomriavky.

Skladbu odpremiérovala 28-ročná speváčka v rádiovej šou Beats 1 jej objaviteľa Zanea Lowea. V rozhovore s moderátorom o skladbe povedala: "V tom názve môže byť viacero významov, ako napríklad zahrávam sa sama so sebou viac, než ktokoľvek iný. Alebo cítim samu seba viac, než ktoľkovek iný v tom zmysle, že môžem byť vlastnou mamou, vlastnou milenkou. Je tam veľa významov, z ktorých môžu ľudia vychádzať."

Ochutnávka druhého štúdiového albumu, ktorý by mal vyjsť v septembri tohto roka, je pritom poslednou piesňou, ktorú naň hudobníčka zložila. V interview tiež dodala, že ju napísala po dni a noci strávených v štúdiu, keď si myslela, že už zo seba dala všetko. Zdá sa, že to bolo presne naopak a v texte Fuck With Myself odhalila dosiaľ neobjavené temné zákutia svojej hudobnej duše.

Podobne je to i v zmyselnom videu, ktoré režírovala Philippa Price. BANKS v tak trocha surreálnom a mysterióznom vizuáli tancuje v tmavej miestnosti s maskovanými tanečníkmi, objavuje sa nahá pri rozbitom zrkadle a tiež sa hrá s umelou bustou s vlastnou podobnizňou. Tú v závere videa dokonca pomaľovanú rúžom zapáli. Šialené, desivé, sexuálne.


Text: Michaela Žureková (Zdroj: NME.com)
Foto: Youtube