Obľúbený plážový festival Balaton Sound pred pár dňami zverejnil prvú fázu potvrdených mien pre budúci ročník. Sú medzi nimi aj Paul Kalkbrenner Hernan Cattaneo, Nervo, Don Diablo či americký raper Future.

Balaton Sound je päť dní trvajúci plážový festival, ktorý sa už od roku 2007 koná začiatkom júla na brehu jazera Balaton a stal sa jedným z najobľúbenejších letných festivalov v Maďarsku. Budúci rok sa uskutočné v termíne od 3. do 7. júla 2019.

Zatiaľ najväčšími tanečnými hviezdami v lineupe sú jedna z najväčších producentských hviezd súčasnosti, Christopher Comstock alias Marshmello, šéf vydavateľstva Armada a stálica európskej elektronickej hudby Armin van Buuren a francúzska superstar DJ Snake


Popri tomto silnom producentskom triu sa na Balatone predstaví aj raper z Atlanty Future, jedinečná osobnosť berlínskej elektronickej scény Paul Kalkbrenner a austrálske dvojičky Nervo, ktoré sú pravdepodobne najlepšie zarábajúcimi ženami v tanečnej hudbe.

Ďalší z potvrdených umelcov Don Diablo je považovaný za jedného zo zakladajúcich členov štýlu future house a medzi potvrdených umelcov patrí aj rešpektovaný argentínsky dídžej, producent a hudobný veľvyslanec Hernan Cattaneo. Medzi rýchlo napredujúce EDM hviezdy patrí Will Sparks, zatiaľ čo Timmy Trumpet je dobre známy a fanúšikmi milovaný vďaka svojim improvizovaným sólam na trúbku, ktoré vkladá do tanečnej hudby.


Na päť dní trvajúcej plážovej párty, ktorá je mladšou, no nemenej úspešnou sestrou Sziget festivalu, sa predstavia aj rezidenti z Ibizy Sunnery James & Ryan Marciano a Killy, ktorí sú tiež súčasťou prvej vlny oznámených umelcov.

Prvé vstupenky sa začali predávať v pondelok 10. decembra, v predaji sú päťdňové permanentky alebo troj- a štvordňové vstupenky, ktoré dávajú možnosť užiť si na festivalovej pláži iba tie dni, ktoré si sami vyberú. Ďalšie mená z lineupu budú zverejnené postupne.

Všetky podrobnosti o festivale v slovenčine nájdete na oficiálnom webe balatonsound.com/sk.

Pozrite si aftermovie z ročníka 2017: 


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Balaton Soundu pre Slovensko Michal Jančat. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Armin Van Buuren