Formácia Young Fathers, ktorú britský denník Guardian ocenil za čerstvý album Dead deviatimi hviezdičkami z desiatich, už 24. februára vystúpi v rámci svojho európskeho turné v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie. Ako predkapela sa predstaví čerstvý slovenský projekt Prezident Lourajder.

Trojica raperov pôvodom z Libérie, Nigérie a Škótska – Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole a Graham Hastings, stavia svoju hudbu na rozdielnych kultúrnych tradíciách. Výsledkom je unikátna zmes, ktorú možno zjednodušene pomenovať rap, no vokály sú utopené v ostrých, občas militantných bítoch, afrických kmeňových rytmoch a elektronike.

Young Fathers debutovali v roku 2008 nikdy nevydaným albumom Inconceivable Child… Conceived a ďalšie 3 roky strávili na turné po Veľkej Británii a Európe. Účinkovali na popredných festivaloch T in the Park, Creamfields alebo Sónar a predskakovali na turné Simian Mobile Disco. Ich novinka Dead, ktorá vyšla 3. februára na labeli Big Dada (Európa), respektíve Anticon (Amerika), stihla za krátky čas pozbierať množstvo pozitívnych reakcií.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Peter Hapčo.