Novinka Thoma Artwaya Na vlnách je druhou piesňou, v ktorej si zaspievali spoločne s Markétou Irglovou. Pieseň od začiatku navodzuje ľahko hojdavú atmosféru a je pokojnejšou skladbou po roztancovanom optimistickom singli Buď se mnou a vtipnom hite Ani jeden den.

Tentoraz Thom Artway zvolil trocha inú tému, než u predchádzajúcich singlov. "Pieseň Na vlnách stelesňuje pocity, ktoré sa vo mne deň čo deň miešajú," priznáva Thom. "Je to skrátka nekonečný kolobeh života, a zároveň snaha o jeho prijatie. Aj keď sa snažím viac svietiť, je v poriadku tiež niekedy zhasínať."

 Singel s názvom Na vlnách je už druhou nahrávkou, ktorú s Markétou Irglovou Thom Artway natočil. Prvý nesie názov Time To Think It Over a fanúšikovia ju poznajú z debutového albumu Hedgehog. Okrem Markéty natočil Thom duet aj s Lenny, ktorý pod názvom Chasing The Wires nájdete na jeho druhom album All I Know.

Thoma môžete v najbližšom čase stretnúť na jeho turné Coffeespot acoustic tour, ktoré začína 20. apríla v Kafe v kine vo Veselí nad Moravou. Rešpektovaný a obľúbený pesničkár, spevák a skladateľ, držiteľ ceny Anděl Thom Artway v minulosti tvoril svoje piesne výhradne v angličtine. V roku 2021 zahájil kapitolu českej tvorby singlom Nezapomenou (Universal Music), po ktorom nasledovali tri ďalšie skladby v minulom roku.

Informácie a fotografie redakcii poskytol Přemysl Štěpánek.