Muzikálová herečka a speváčka Lucia Šoralová opäť poteší fanúšikov šansónu. Po úspechu bratislavského vianočného koncertu sa speváčka rozhodla vyhovieť prosbám fanúšikov z ďalších miest Slovenska. Večer plný emócií a krásnej hudby si tak v marci vychutnajú priaznivci šansónu v Trenčíne, Zvolene, Levoči a Košiciach.

V Bratislave čakal Luciu tri dni pred Vianocami vypredaný Ateliér Babylon a diváci ju nechceli pustiť z pódia. "Bol to krásny sviatočný koncert. Úplne iný, hlavne tým, že som bola po dvojtýždňovej chorobe. Keď sme začali hrať, obávala som sa, či dospievam dokonca. Ale adrenalín a skvelé publikum urobili zázrak a hlas mi vydržal," prezradila Lucia Šoralová.

Atmosféru plnú emócií a šansónových melódií budú môcť fanúšikovia zažiť opäť v marci. Šarmantná speváčka, ktorú v Česku označujú za pokračovateľku Hany Hegerovej, sa s kapelou La Alma predstaví v Trenčíne, Zvolene, Levoči a Košiciach. "České publikum je odlišné. Nedá sa povedať, že by diváci nereagovali. Viem, že cítia rovnako, lebo po koncerte prídu a hovoria nám to isté ako slovenskí fanúšikovia. Ale Česi sa počas koncertu akosi nevedia prejaviť, sú uzavretejší. Ťažšie sa nám potom vyhodnocuje, či bol koncert dobrý alebo nie," porovnáva publiká v bratských krajinách.

Repertoár pripravovaných Šansónových večerov bude zložený z Luciiných vlastných skladieb aj piesní československých hudobných legiend. Speváčka zaspieva skladby Hany Hegerovej, Zuzany Navarovej, Michala Horáčka či Jara Filipa. Práve k Hegerovej má Lucia špeciálny vzťah. "Mama si Hegerovú doma púšťala a mne sa jej hudba zapáčila. Asi som nebola normálne dieťa a moja dcéra to možno bude mať inak. Som sama zvedavá, ako to dopadne, ale určite si niečo vyberie sama. Možno to nebude v piatich rokoch Hana Hegerová, ale to, čo počúvajú všetky deti. A potom sa možno dostane k svojim piesňam," dodáva.

Návštevníci jarných koncertov si vypočujú najnovší album O lásce, cti a kuráži, na ktorom Lucia spolupracovala s textárom Michalom Horáčkom. Kritikmi oceňované CD má na konte ocenenie Zlatá platňa. 

Termíny turné Šansónové večery Lucie Šoralovej & La Alma:

6. marec, 19:00 - Trenčín, Piano club  
7. marec, 19:00 - Zvolen, Dom kultúry Podborová
8. marec, 18:00 - Levoča, Mestské Divadlo
9. marec, 18:00 - Košice, Historická radnica


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Peter Ondrejka

Súvisiaci interpreti: Lucia Šoralová