Speváčka Katarína Knechtová víta leto novým energickým singlom a videoklipom Rezonancia, ktorým svojich fanúšikov určite prekvapí. V klipe si okrem samotnej interpretky a autorky piesne zahrali aj tanečníci, motorkári, metalisti či barber - skrátka zaujímavé typy ľudí s rôznou energiou, vyžarovaním a vlastnou rezonanciou.

"Srdce nám búcha, život nás skúša," spieva speváčka, skladateľka, textárka, klaviristka a gitaristka v novej skladbe, ktorá sa nahrávala v niekoľkých fázach v jej domovskom štúdiu Basement. Katarína Knechtová je autorkou hudby, text má na konte Vlado Krausz a na finálnej podobe piesne sa podieľali aj producent Vlado "Randy" Gnepa a gitarista Braňo Kociov.

"Inšpiroval ma článok o moste Tacoma vo Washingtone, kde malou, správne načasovanou silou, dokázal práve jav rezonancie rozkmitať niekoľkotonový most. Bolo to pre mňa veľmi zaujímavé a začala som premýšľať o rezonancii v rámci energií medzi ľuďmi. Mala som skice melódií, ktoré si postupne zbieram a nahrávam. Mojou predstavou bolo vyskladať tanečnú pieseň s novým zvukom," prezradila speváčka.


Energický vizuál hrajúci rôznymi farbami pozadia sa nakrúcal v ateliéri Patrika Minára v Prešove. Réžie, strihu a postprodukcie sa ujal Fero Deák. "Námet som si vymyslela sama a nakoniec to bol jeden z technicky najnáročnejších videoklipov, aké sme robili. Preto som vďačná predovšetkým Patrikovi Minárovi a Ferovi Deákovi za kus práce a energie, ktorú do klipu vložili. Ateliér sa musel niekoľkokrát premaľovať, muselo sa postaviť pódium, pozadia a mnoho ďalších vecí. Napriek náročným okolnostiam sme pracovali všetci ako tím a bolo to skvelé," teší sa Katka Knechtová.

Okrem nej účinkuje vo videoklipe mnoho ďalších ľudí, napríklad tanečníci z Grimmy Prešov - Nicolas Smrek, Peter Duda, Frederika Lukáčová, Kristína Talianová - a herci z Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove - Vašo Rusiňák a Jozef Tkáč. "V klipe hrajú 'harleyáci', metalisti aj barber. Jednoducho rôzne typy ľudí s rôznu energiou, vyžarovaním a fyzickým vzhľadom. Pre väčšinu to bola prvá skúsenosť s kamerou. Chceli sme to mať vizuálne pestré, každý človek má svoj príbeh a svoju vlastnú rezonanciu. Všetci účinkujúci boli úžasní. Počas nakrúcania som mala veľakrát slzy v očiach, pretože mi prišlo úžasné mať takto talentovaných a priateľských ľudí v klipe," vyznala sa speváčka. 

Katarína Knechtová, nakrúcanie klipu Rezonancia Zdroj: Patrik Minár

Katarína Knechtová vlani na jeseň vydala nový album Svety, ktorý je k dispozícii na všetkých digitálnych platformách. Speváčka a skladateľka teraz plánuje pokračovať v štúdiovej práci a skladať ďalšie pesničky. S radosťou sa pripravuje aj na letné koncerty, ale veľké plány si zatiaľ nerobí. Veľmi sa však teší na interakciu s kapelou a na fanúšikov na koncertoch.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach speváčky www.katarinaknechtova.com www.facebook.com/katarinaknechtovaofficial.

Foto: Patrik Minár

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová