Koncerty Foo Fighters často prinášajú nečakané momenty a inak tomu nebolo ani v piatok v americkom Kansas City. Dave Grohl na pódium pozval len 10-ročného talentovaného gitaristu Colliera a spolu sa pustili do skladby Enter Sandman od skupiny Metallica. Chlapec si dokonca z koncertu odniesol domov Grohlovu gitaru.

Keď Dave Grohl pozval na pódium 10-ročného fanúšika Colliera, ešte netušil, akým smerom sa bude celá situácia uberať. Chlapca sa najskôr spýtal, či vie hrať na gitare, na čo chlapec odpovedal jednoznačným áno. Vzápätí sa však spýtal, čo vie zahrať a odhodlaný Collier svojou odpoveďou prekvapil. "Viem veľa pesničiek od skupiny Metallica," povedal pohotovo. Grohl ho potom vyzval, aby niečo zahral a chlapec spustil skladbu Enter Sandman, pričom sa k nemu pridala aj kapela a Dave Grohl spieval.

Pozitívne naladený spevák sa v chlapcovej spoločnosti evidentne dobre bavil. Prirodzene očakával, že si Collier spomenie aj na nejakú skladbu Foo Fighters. Keď mu však položil otázku, akú ďalšiu skladbu pozná, chlapec zostal pri Metallice a začal hrať Welcome Home (Sanitarium). Collier si napriek tomu Davea Grohla získal a okrem potlesku publika si odniesol z koncertu Foo Fighters aj spevákovu gitaru. Ten sa však chlapca najskôr spýtal, či sa mu páči. Potom povedal, že sa turné blíži ku koncu, a tak mu ju môže darovať. "Ak ju uvidím na eBayi budúci týždeň, tak si ťa nájdem, Collier," zavtipkoval Grohl.


Foo Fighters pokračujú vo svojom turné po Severnej Amerike. Už dnes sa predstavia v Detroite a potom ich čaká ešte šesť koncertov, pričom posledný odohrajú 16. februára v New Orleans. Tešiť sa však môžu aj európski fanúšikovia. Už teraz sú známe dva termíny, kedy sa Foo Fighters vrátia na starý kontinent. V júni odohrajú koncerty na dvoch nemeckých festivaloch - Southside v Neuhausene a Hurricane v oblasti Scheeßel neďaleko mesta Brémy.


Autorka: Marína Valentovičová, zdroj: nme.com
Ilustračné foto: Amy Harris/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters