Po dvadsiatich rokoch na scéne sa to konečne podarilo! Viac než 1000 odohraných koncertov, roky plné driny aj 10-ročné čakanie na nový album rozhodne stáli za to. Kultová prešovská kapela Chiki Liki Tu-a totiž sebe aj fanúšikom ani nie dva mesiace po ohlásení piateho albumu dopriala úspech, aký nikto nečakal.

Ide samozrejme len o fikciu v novom videoklipe, ktorý definitívne potvrdzuje, že Chiki Liki Tu-a majú toľko humoru a nadhľadu, že by ho mohli rozdávať. K novej pesničke s názvom Milenka natočili v spolupráci s režisérom Jarom "Jarisom" Vaľkom vtipný vizuál, ktorý s jej textom veľmi nesúvisí, no to ich prípade vôbec nie je na škodu. "Človek uvidí, čo všetko kapela môže zažiť počas svojej existencie. Je tam úplný úvod z čias vzniku kapely, čo sa s ňou deje teraz a čo nikdy nezažije," opisuje basgitarista a spevák Martin Višňovský hlavnú myšlienku videoklipu.

Ten je výnimočný tým, že ak si chcete bez prerušovania vypočuť skladbu aj zachytiť všetky uletené fantazmagórie z klipu, nestačí si ho pustiť raz. Trochu sme vám to však uľahčili - v galérii nájdete niektoré z tituliek lokálnych novín, časopisov aj prestížnych svetových magazínov či bulvárnych plátkov so skomolenými názvami (Kozár, Hravo, Rolling Stoned, Daily Minor...), ktoré dokumentujú cestu kapely k celosvetovej sláve a radosti aj strasti s ňou spojené.


Album a turné už o dva týždne

Očakávaná piata štúdiovka s názvom Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. vyjde presne o dva týždne - v pondelok 2. marca. Kapela je pri informovaní o ňom pomerne zdržanlivá, ale jedno je isté. "Album už máme doma, tento týždeň nám prídu tričká, plagáty k turné sme rozposlali do klubov a budúci týždeň ideme na poštu s poriadne veľkým balíkom," odkazujú hudobníci.

Fanúšikovia, ktorí chcú mať album doma v deň jeho vydania a získať niečo navyše, môžu ešte stále využiť stránku predpredaj.chikiliki.sk a výberom z dvanástich alternatív podporiť vydanie novinky. Od spustenia predpredaja si za jeden mesiac objednali fanúšikovia albumy a bonusy v hodnote vyše 4600 eur.

Deň po vydaní albumu vyráža kapela na turné s osemnástimi zastávkami. Chýbať nebudú ani krsty novej platne v Bratislave, Prešove, Prahe a Brne. Lístky na väčšinu koncertov nájdete v sieti Predpredaj.sk

Chiki Liki Tu-a Tour 2015 - jarná časť:

3. 3. - Trnava, Art klub 
5. 3. - Nitra, Frankie rock klub 
6. 3. - Martin, Mestská scéna 
7. 3. - Bratislava, Randal - KRST albumu 
12. 3. - Brno, Fléda - KRST albumu 
13. 3. - Nové Mesto, Za rampami 
14. 3. - Trenčín, Klub Lúč 
19. 3. - Prešov, PKO - KRST albumu 
20. 3. - Žilina, Rock’n’rolla 
21. 3. - Vrbové,  Kinosála 
10. 4. - Prievidza, Element 
11. 4. - Brezno, Bombura 
14. 4. - Praha, Lucerna Music Bar 
16. 4. - Banská Bystrica, Klub 77 
17. 4. - Ružomberok, Relax čajovňa 
18. 4. - Hruštín, DK 
24. 4. - Kremnica, Akropola 
25. 4. - Košice, Collosseum

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytol Edo Kopček z manažmentu Chiki Liki Tu-a. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Jaro "Jaris" Vaľko

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a