Uplynulý víkend sa konal v Španielsku Mad Cool Festival s mimoriadne atraktívnym hudobným obsadením. Festival však napokon nedopadol úpplne podľa predstáv organizátorov, hudobníkov a ani návštevníkov. Queens of the Stone Age mali problém s VIP zónou pod pódiom a Massive Attack nevystúpili kvôli koncertu Franz Ferdinand.

Organizátori Mad Cool Festivalu museli čeliť dvojnásobnej hrozbe zrušenia koncertu zásadných mien v line-upe. Queens of the Stone Age počas svojho koncertu asi po pol hodine prestali hrať a žiadali, aby pracovníci bezpečnostnej služby do VIP zóny pod pódiom pustili ľudí s bežným lístkom. "Nebudem ďalej hrať, kým nepustíte týchto ľudí. Radšej ich nechajte ísť, pretože dnes v noci pracujete pre mňa," povedal líder skupiny Josh Homme počas koncertu a jeho požiadavke organizátori vyhoveli. 


Neskôr ľuďom s VIP zóny vysvetlil, prečo na svojom rozhodnutí tak trval. "Dôvod, prečo som im povedal, aby medzi vás pustili ostatných ľudí, je ten, že mi je zle, keď všetci hovoria všetkým, čo majú robiť. Je mi zle z každého, kto je urazený. Cestovali sme tisíce kilometrov, aby sme zahrali túto párty, aby to bola nezabudnuteľná noc. A neodídeme, kým nebudete mať najlepšiu noc vo vašom živote. V opačnom prípade ste len banda domestikovaných zvierat."

Massive Attack nevystúpili, rušilo ich iné pódium

Neúspešní však boli organizátori v prípade uspokojenia požiadaviek Massive Attack. Tí sa sťažovali, že ich ruší súčasne prebiehajúci koncert Franz Ferdinand na inom pódiu, a tak sa rozhodli svoj koncert zrušiť. Organizátori sa ospravedlňovali návštevníkom s tým, že by urobili čokoľvek, aby rozhodnutie Massive Attack zmenili, no zároveň konštatovali, že išlo o ich jednostranné rozhodnutie. 

Na hviezdami nabitom festivale Mad Cool v Madride cez víkend vystúpili napríklad Pearl JamArctic Monkeys, Depeche Mode, Dua Lipa, Future Islands, MGMT, Kasabian či Jack White


Text: Hudba.sk (zdroj: Consequenceofsound.net, Pitchfork.com)
Foto: Winslow Townson/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Franz Ferdinand, Massive Attack, Queens of the Stone Age