Melancholická atmosféra a pomalšie tempo skladby Oh my mind! Tamary Kramar symbolicky uzatvárajú leto plné koncertov a pripravujú na príchod zvyšku debutového EP, ktoré vyjde už koncom tohto roka.


Na rozdiel od predošlých singlov, Oh my mind! sa zaoberá vnútorným svetom speváčky a jej vzťahom so sebou samou. Tamara Kramar rozpráva o vlastnej mysli v tretej osobe, čím poukazuje na to, že človek vie byť svojím najlepším kamarátom a najväčším nepriateľom zároveň.

Hudobnú zložku má opäť na svedomí už osvedčený spoluautor a producent Oliver Fillner zo štúdia LVGNC, v spolupráci s multiinštrumentalistom Adamom Noškom. Inštrumentálne demo, do ktorého mladá speváčka a autorka neskôr napísala text a melódie, vzniklo po prvom stretnutí a rozhovore Tamary a Olivera počas pandémie v roku 2020, a tak započalo ich už dvojročnú spoluprácu.

Pieseň sprevádza videoklip od fotografa Tomáša Thurza s kameramanskou pomocou od Petra Sedláčika. Čiernobiely, často rozostrený a nejednoznačný vizuál dáva priestor vyniknúť textu, ktorý je podľa Tamary najdôležitejšiu zložkou tejto piesne. "Vždy som si predstavovala k Oh my mind! video aj s textom a Tomáš hneď vedel, ako to spraviť. Poprosil ma napísať text fixkou na papier a môj rukopis potom vložil do videa," dodáva Tamara.


Tamara Kramar je mladá speváčka pôvodom z Bratislavy, momentálne žijúca v anglickom Brightone. Popri štúdiu neurovedy odštartovala svoju hudobnú kariéru v roku 2020 niekoľkými spoluprácami, medzi ktoré patrí pieseň Mesto stratilo dych skupiny HEX, či duet Stop Holding On s The Curly Simonom.

Do povedomia sa však dostala hlavne v lete 2021 vďaka svojmu debutovému singlu So Sweet v spolupráci s hudobným producentom Oliverom Fillnerom. Táto ochutnávka z pripravovaného EP umožnila Tamare zahrať si množstvo koncertov po celom Slovensku a Česku, vrátane festivalov Grape v Trenčíne či Ružový bicykel v Bardejove.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Norbert Skoupa. Správu sme upravili.